0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Německý tvarohový koláč s rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 154
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5207 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 493 g
Tuky 227 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst?

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
máslo 125 g
krupicový cukr 75 g
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
Na náplň
tučný, ve fólii
tučný, ve vaničce
krupicový cukr 150 g
citronová kůra
z jednoho citronu
vanilkový cukr 1 PL
žloutek 3 ks
rum 20 ml
tuzemák
rozinky 100 g
propláchnuté
škrob 1 PL
kukuřičný
sůl 1 špetka

Postup

1

Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu.

2

Z těsta vyválejte plát a vyložte jím dortovou formu tak, aby okraj byl cca 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.

3

Troubu předehřejte na 175 °C.

4

Zakysanou smetanu, cukr, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum smíchejte s oběma tvarohy.

5

Rozinky smíchejte se škrobem a přidejte do tvarohu.

6

Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte 4 lžíce sněhu do tvarohu, pak zbytek.

7

Tvarohovou náplň rozetřete na těsto a pečte cca 1 hodinu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

Charlotte Char

Opravdu vyborny. Jen do tvarohu jsem pridala cukru o dost mene - podle chuti, takze kdo take nema rad prilis sladke...

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč