Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 169 g
Tuky 86 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až knedlíčky ochutnáte, jiné už vařit nebudete. Příště je můžete dochutit i česnekem.

Suroviny

máslo 40 g
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
nakrájené na nudličky
celer 150 g
nakrájený na nudličky
kedlubna 70 g
nakrájený na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
jeden řapík
pórek 10 cm
jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kolečka
vývar zeleninový 1.5 ml
lze nahradit vodou
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 100 g
může být i čerstvý
libeček
nebo nasekaná pažitka
Na knedlíčky
máslo 1 PL
řepkový olej 1 PL
cibule 1 ks
menší, nakrájená nadrobno
droždí 42 g
mouka pšeničná polohrubá 2 PL
vejce 1 ks
nebo dvě malé
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 ČL
strouhanka
na zahuštění podle potřeby

1 Nejdříve udělejte hmotu na knedlíčky. Osmahněte na tuku cibuli a opékejte ji na mírném ohni dosklovita. Přidejte rozdrobené droždí a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékejte, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypte mouku, krátce osmahněte a stáhněte z ohně, směs dejte do misky a nechte zchladnout. Pak vmíchejte vejce, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá. Vytvarujte malé knedlíčky.

2 V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte snítku libečku a přiveďte k varu. Povařte 10 minut, přidejte hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, vložte knedlíčky. Vařte asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou, podle potřeby polévku ještě dochuťte a podávejte posypané bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Komentáře

Lucia Lucká

Polievka je vynikajuca! Recept sa mi velmi hodil,kedze som mala vsetku zeleninu v zahrade. Knedlicky chutia naozaj vyborne a do polievky sa skvele hodia. Tato polievocka velmi chutila aj mojej takmer 15mesacnej dcerke! Odporucam vsetkym mamuckam :)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit