Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

4.3/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 229 g
Tuky 86 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až knedlíčky ochutnáte, jiné už vařit nebudete. Příště je můžete dochutit i česnekem.

Suroviny

máslo 40 g
olivový olej 1 PL
mrkev 3 ks
nakrájená na nudličky
petržel 1 ks
malá, nakrájená na nudličky
celer ¼ ks
nakrájený na nudličky
kedlubna ½ ks
nakrájená na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na plátky
pórek 10 cm
nakrájený na plátky
jarní cibulka 1 ks
s natí, nakrájená na kolečka
vývar zeleninový 1,5 l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 100 g
může být i čerstvý
libeček
nebo nasekaná pažitka na ozdobení
Na 12–16 knedlíčků
máslo 1 PL
rostlinný olej 1 PL
menší, nakrájená nadrobno
droždí 42 g
1 kostka
mouka pšeničná polohrubá 2 PL
vejce 1 ks
velké nebo 2 malá
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 ČL
strouhanka
na zahuštění, podle potřeby

Postup

1

Nejdříve udělejte hmotu na knedlíčky. Osmahněte na tuku cibuli a opékejte ji na mírném ohni dosklovita.

2

Přidejte rozdrobené droždí a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékejte, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypte mouku, krátce osmahněte a stáhněte z ohně, směs dejte do misky a nechte zchladnout.

3

Pak vmíchejte vejce, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá. Vytvarujte malé knedlíčky.

4

V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte snítku libečku a přiveďte k varu.

5

Povařte 10 minut, přidejte hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, vložte knedlíčky.

6

Vařte asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou, podle potřeby polévku ještě dochuťte a podávejte posypané bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Komentáře

Lucia
Lucká

Polievka je vynikajuca! Recept sa mi velmi hodil,kedze som mala vsetku zeleninu v zahrade. Knedlicky chutia naozaj vyborne a do polievky sa skvele hodia. Tato polievocka velmi chutila aj mojej takmer 15mesacnej dcerke! Odporucam vsetkym mamuckam :)

Hana
Vízdalová

Dá se použít i sušené droždí?

Jana
Kopřivová

Dobrý den, do knedlíčků použijte pouze čerstvé droždí.

Renata
Šáchová
Zeleninu lze krajet i na kosticky, hrasku muze byt vice!
Mirka
R.
V receptu je 1,5 ml vývaru (= 1,5 mililitru). Pravděpodobně má být 1,5 litru.

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč