Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jídelníček Ivy Kubelkové: Maso nejí už přes dvě dekády a snídá jen výjimečně

Iva Kubelková ve StarDance
ZDROJ: Extra.cz
sdílet:

Ačkoliv vypadla těsně před finále dvanácté řady StarDance a umístila se tak na čtvrté příčce, oblíbená moderátorka Iva Kubelková všem ukázala, že se umí pohybovat jako profesionální tanečnice s dokonalou postavou. A my jsme se podívali, jestli za ni vděčí i svému jídelníčku.

Omáčku si dá, ale bez masa

První ViceMiss z roku 1996 přestala jíst maso před více než dvaceti lety nikoliv z touhy být trendy, ale protože se dostala do bodu, kdy jí jeho konzumace přestala vyhovovat jak fyzicky tak psychicky, což prozradila v rozhovoru pro iDnes.cz.

A přestože masité pokrmy připravit umí, chystat je nemusí, protože i její životní partner Georg Jirasek je desítky let vegetariánem. Nicméně svým dcerám Natálii a Karolíně maso nezakazuje.

  • Jedinou výjimkou v bezmasém jídelníčku jsou ryby a mořské plody.
  • Ráda jí luštěniny a zeleninu. S chutí si dá kulajdu, rajskou, svíčkovou nebo koprovou omáčku – ale ve vegetariánské podobě.
  • Během interview v magazínu Ženy.cz se svěřila, že také miluje mnoho bezmasých jídel z řad zahraničních kuchyní včetně italské, řecké, indické či thajské.

Nejvíce toho sní večer u televize

Pro Super.cz moderátorka rovněž odhalila zajímavou skutečnost, která ji odlišuje od mnoha lidí, co dodržují zásady zdravého životního stylu. A sice, že ráno nemá vůbec hlad, a proto skoro nesnídá.

  • Jejím prvním hlavním jídlem dne je oběd, kolem šesté až sedmé hodiny přichází na řadu lehká večeře (nejraději má polévky) a co je zajímavé – když večer nepracuje a zůstává doma, tak během večerního sledování Netflixu musí stále něco jíst.
  • Dále také uvedla, že vedle názorů, že večer by se nemělo jíst „jsou lidi, kteří tvrdí, že by se naopak člověk měl najíst, než jde spát.“ Navíc podotkla, že „všechna zvířata, která se nají, jdou spát.“

A i když se Iva touto filozofií pravděpodobně většinu času řídí, v roce 2016 vyšla na YouTube kanálu značky Sencor pětidílná série Snídaně s Ivou, kde moderátorka ukazuje, jaká snídaňová jídla o víkendu chystá sobě a svým dětem.

  • Vedle netradiční snídaňové pizzy nebo ovocného koktejlu s kokosovým mlékem názorně předvedla přípravu pohankovo-rýžových lívanců bez cukru a lepku s levandulí a javorovým sirupem, který prý poprvé ochutnala v devatenácti letech při návštěvě USA a od té doby si ho zamilovala.
  • Nápadité jsou i její slané muffiny s pórkem – ten doma používá často, například na pórkovou polévku. Tyhle muffiny naslano jsou podle ní skvělý tip na jídlo na cestu, když ví, že si během dne nebude moci dojít nikam na oběd.
  • A celý „snídaňový seriál“ zakončuje pomazánkou z červené řepy, kterou si ráda připravuje večer a může ji tak ujídat už k večeři, čímž potvrdila, že večery jsou zkrátka její oblíbený čas jedení.

Tajemství výstavní figury

Ačkoliv v květnu 2024 oslaví sedmačtyřicáté narozeniny, už několik let vypadá, jako by zastavila čas. A na otázku, co stojí za takovou snovou postavou, odpověděla magazínu Lifee.cz, že její osvědčenou metodou je cvičení.

  • Zároveň v rozhovoru pro Super.cz uvedla, že s přibývajícími roky je udržování fyzičky stále těžší, metabolismus je pomalejší a člověk zkrátka musí něco dělat. A ačkoliv i jí samotné se někdy nechce a je „hrozně líná“, usiluje o pravidelný pohyb.
  • Chodí na kruhové tréninky, ale cvičí i doma, kde jezdí na rotopedu, zařazuje cviky s míčem a posiluje břišní svaly například pomocí planku neboli prkna.
  • Vedle pohybu se snaží jíst vyváženě, nekouří a alkohol má pouze příležitostně. A sladké sice ráda má, ale dává si ho s mírou, uvádí Blesk.cz.
Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...