Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 196
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4271 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 772 g
Tuky 71 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tenhle sypaný koláč je nebe pro všechny milovníky tvarohu a rozinek. A jeho příprava je tak snadná! Hrnkový sypaný koláč s tvarohem rozzáří každou rodinnou oslavu a chutná i těm nejmenším.

Související recepty

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 1 kostka
250 g, vychlazené a nakrájené na co nejtenčí plátky
NA NÁPLŇ
měkký, tučný, ve vaničce
vejce 4 ks
velikost L
až 1 hrnek, podle chuti
nastrouhaná z 1 citronu
mléko 1 hrnek
až 2 hrnky, podle hustoty tvarohu
rozinky 100 g
propláchnuté

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce, krupicový cukr (množství záleží na vaší chuti), vanilkový cukr, citronovou kůru a tolik mléka, aby byl tvaroh jemný a řidší konzistence. Nakonec vmíchejte rozinky.

3

V jiné míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek a tuto směs rozdělte na 2 poloviny.

4

Plech o rozměrech 25 x 30 cm poklaďte polovinou plátků másla a rovnoměrně posypte polovinou sypké směsi. Na tu nalijte tvarohovou náplň, rozetřete a posypte druhou částí směsi. Povrch poklaďte zbylým máslem a pečte asi 40 minut dozlatova.

Poznámka: V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete upéct i na větším plechu (např. o rozměrech 30 x 40 cm). Vrstva těsta i náplně bude trochu nižší, doba pečení se lehce zkrátí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Komentáře

26.11.2021 15:18
Sypany

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...