0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 126
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4307 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 778 g
Tuky 71 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tenhle koláč je nebe pro všechny milovníky tvarohu a rozinek. A jeho příprava je tak snadná!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 2.5 hrnku
krupicový cukr 0.75 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 1 kostka
250 g, vychlazené a nakrájené na co nejtenčí plátky
NA NÁPLŇ
tvaroh 3 ks
měkké, tučné, ve vaničce
vejce 4 ks
velikosti L
krupicový cukr 0.5 hrnku
až 1 hrnek, podle chuti
vanilkový cukr 2 PL
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
mléko 1 hrnek
až 2 hrnky, podle hustoty tvarohu
rozinky 100 g
propláchnuté

1 Předehřejte troubu na 180°C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce, krupicový cukr (množství záleží na vaší chuti), vanilkový cukr, citronovou kůru a tolik mléka, aby byl tvaroh jemný a řidší konzistence. Nakonec vmíchejte rozinky. V jiné míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek a tuto směs rozdělte na 2 poloviny.

2Plech o rozměrech 25 x 30 cm poklaďte polovinou plátků másla a rovnoměrně posypte polovinou sypké směsi. Na tu nalijte tvarohovou náplň, rozetřete a posypte druhou částí směsi. Povrch poklaďte zbylým máslem a pečte asi 40 minut dozlatova.

Poznámka: V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete upéct i na větším plechu (např. o rozměrech 30 x 40 cm). Vrstva těsta i náplně bude trochu nižší, doba pečení se lehce zkrátí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Komentáře

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit