0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlá tvarohová buchta nejen na neděli: 16 rodinných receptů

Rychlá tvarohová buchta nejen na neděli: 16 rodinných receptů
ZDROJ: Apetit

Když se řekne buchta s tvarohem, někomu se vybaví tradiční kynuté buchty plněné tvarohovou náplní, jiní se nechají unést představou rychlé lité tvarohové buchty s ovocem, další si představí cheesecake, tvarožník nebo bábovku. Podívejte se s námi na tradiční i nevšední variace buchet s tvarohem.

Tvaroh je v kuchyni královskou surovinou a ve sladkém pečení to platí dvojnásob. V koláčích či buchtách se tvaroh postará o příjemnou vláčnost a jemnou chuť. Tvaroh můžete i jako součást nejrůznějších těst, některá se skvěle hodí na přípravu rychlých knedlíků a noků

Jaký tvaroh do buchet?

  • Hustota tvarohu se odvíjí od množství vody, kterou obsahuje. Můžete ho nechat odkapat na sítku nebo v utěrce a tím jeho konzistenci změnit. 
  • Obecně platí, že řidší, měkčí tvaroh se lépe natírá a šlehá (a dobře klouže do krku). Použijete ho dobře do pohárů či vrstvených dezertů do skleničky. Bez obav ho můžete i do litého těsta.
  • tužším a kompaktním tvarohem se zase lépe pracuje, když je potřeba jím naplnit buchty nebo koláče. Odkapaný tvaroh se také lépe hodí do těsta na ovocné knedlíky, u kterého je žádoucí tužší a pevná konzistence.
  • Trikem, jak zahustit řídký tvaroh do náplně, je přidat do něj škrob, trochu mouky nebo rozpuštěné máslo. Pokud přidáte rozpuštěné máslo, vložte tvaroh do lednice a nechte chladit tak dlouho, až máslo ztuhne. 

Tradiční kynuté buchty s tvarohovou náplní

Znáte tu loterii, kdo si z pekáče vezme buchtu s tvarohem a kdo s povidly? Tradiční buchty se často připravují s oběma náplněmi.

  • Na přípravu kynutých buchet budete potřebovat čerstvé droždí, hladkou mouku, cukr, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky a sůl. Všechny suroviny nechte před přípravou dojít pokojové teploty. 
  • Na tvarohovou náplň je lepší nechat tvaroh odkapat, aby po smíchání s cukrem a vejci nebyl příliš tekutý a buchty se daly dobře zabalit. 

Tvarohová buchta na plech

Extra jednoduchá a přesto výjimečně chutná je rychlá tvarohová buchta na plech, kterou zvládne připravit i začátečník.

  • Tvarohová náplň se ukrývá mezi vrstvami litého těsta nebo sypké směsi, u nás ji najdete pod názvem tvarohová buchta “bez těsta”.
  • Tvaroh skvěle doplňují rozinky a strouhaná citronová kůra. Dezert navíc připravíte za pár minut.

Buchta s tvarohem a borůvkami

Kombinace tvarohu a ovoce je bezkonkurenčně jednou z nejlepších napříč sladkou kuchyní. Využívá se jí v pohárech, koláčích, buchtách i zákuscích jak v pečené, tak v nepečené podobě.

  • Tvaroh můžete použít jako samostatnou vrstvu, která se peče, nebo ho nanést na buchty či koláče až po upečení. Často však tvaroh tvoří nedílnou součást těsta.
  • V tvarohové buchtě s borůvkami podle našeho receptu na vás v každém soustu čekají borůvky ve dvou vrstvách. 

Zdroje informací: časopis Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč