Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na neodolatené kuřecí fajitas

Jak na neodolatené kuřecí fajitas
sdílet:

Fajitas jsou právem populární po celém světě. Tento mexický pokrm je neuvěřitelně variabilní, ale výsledek je vždy chutný. Na proužky nakrájené maso, spousta dalších surovin, ze kterých se vám budou sbíhat sliny, opečené tortilly – takhle vypadá opravdová hostina v mexickém stylu. Přitom připravit fajitas je doslova hračka!

Stačí pár triků a z obyčejné tortilly plněné masem se stane delikatesa, které nikdo nedokáže odolat. 

Fajitas: naše tajné tipy pro dokonalý výsledek

1) Vsaďte na kvalitní suroviny

Karamelizovaná cibule – Cibule by neměla chybět. My doporučujeme karamelizovanou, která výsledek pozvedne na novou úroveň. Její krátké povaření ve vodě na začátku je malý trik, který zajistí, že změkne, ale zároveň se nepřipálí, až ji budete karamelizovat na rostlinném oleji.

Pečené papriky – Papriky také nevynechávejte, nejlépe pečené. Můžete koupit pečené nakládané papriky, ale s těmi doma opálenými a připravenými se to nedá srovnat, nebudou totiž mít příjemnou kouřovou chuť ani vůni.

Šťastné kuře – Při přípravě fajitas vsaďte na to nejlepší kuře – farmářské nebo jednoduše šťastné kuře, které není plné vody a má skvělou intenzivní chuť a pevnou strukturu. Nepodceňte opékání, je to základní kámen výsledné chuti fajitas!

Avokádo v nejlepší formě – Mexický pokrm bez avokáda? Ale kdeže! Ani v našem receptu nechybí. Pokud jste do této chvíle vyhazovali pecku, tentokrát s tím rozhodně počkejte. Dává se totiž do hotového guacamole, aby nezhnědlo a nezavadlo, než ho stihnete sníst. 

Rajčátka s vinným octem – Přijde vám, že 1 lžíce vinného octa nemůže udělat v chuti žádný velký rozdíl? Tenhle bod možná vypadá až příliš jednoduše, ale rajčátka s vinným octem dodají jídlu další chuťový rozměr!

2) Nepodceňujte hojnost příloh

Fajitas jsou skvělým jídlem pro víc lidí! Potěšte tedy rodinu (nebo přátele, až to bude možné) a vše naservírujete doprostřed stolu a každý se může obsloužit podle libosti. Na stole by měl být dostatek příloh: guacamole, nastrouhaného čedaru, salsy i pálivé omáčky a zakysané smetany (která pálivost zmírní).

3) Nezapomeňte opéct tortilly

Tortilly můžete ohřát v klasické nebo mikrovlnné troubě nebo je nasucho opéct na pánvi. Pokud máte gril nebo plynový hořák, získají opečením na chuti!

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč