
Asijský salát s mrkví a paprikou
Podobně ochucený mrkvový salát se připravuje v jihovýchodní Asii, například ve Vietnamu. Je krásně křupavý a plný vitaminů, takže ho doporučujeme proti jarní únavě.
Vydání: 2014/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 velké mrkve, nastrouhané nahrubo
- 1 červená paprika, bez semínek, nakrájená na jemné proužky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na jemné proužky
- 100 g klíčků mungo
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce krupicového cukru
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Do větší mísy dejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou papriku a cibuli a mungové klíčky a zlehka, ale důkladně promíchejte.
2 Smíchejte ingredience na zálivku a prošlehejte je metličkou.
3 Připravenou zeleninu přelijte zálivkou a promíchejte s nasekaným koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Salát můžete navíc posypat i čerstvě opraženými a případně i osolenými arašídy (anebo třeba piniovými semeny či ořechy kešú).
Přidat komentář