Recepty s mátovým extraktem
Extrakt z máty má charakteristickou mátovou vůni a chuť. V kuchyni se dá použít nejen k vylepšení dezertů a koktejlů ale například i pečeného masa. Je to hnědá průhledná kapalina. Existuje mnoho různých druhů máty a tedy i mátových extraktů. Některé se více hodí do slané kuchyně, jiné naopak využijete zejména při pečení. Extrakty jsou obvykle velmi koncentrované. Jedna kapka extraktu se rovná čtyřem až šesti lístkům máty.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-