Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový dort bez cukru

Banánový dort bez cukru

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 296 g
Tuky 246 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka špaldová hladká 250 g
vejce 8 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
Krém
máslo 100 g
Poleva
mango 1 ks
Čokoláda
kokosový olej 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao 1 PL
Ozdoba

Postup

1

Korpus: Vejce a máslo si vyndáme z lednice alespoň hodinu před přípravou. Troubu rozehřejeme na 170°C.

 
2

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Mezitím začneme všechny vejce šlehat ručním mixérem do husté pěny ( cca 15 minut) Měla by nám vzniknout pěna, která pomalu stéká že stěrky.

3

Banány rozmačkáme a přidáme k vejcím. Vše chvíli šleháme.

4

Mouku přesypeme přes síto a přidáváme po malých dávkách k vejcím. Těsto jen pomalu podebíráme stěrkou a postupně zamícháme všechnu mouku.

5

Nakonec vmícháme máslo a pár kapek vanilkového extraktu.

6

Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem ( popřípadě vymazané máslem)a pečeme 30-40 minut.

7

Upečený korpus necháme vychladnout.

8

Krém: V misce začneme šlehat tvaroh a sirup. Po lžičkách postupně přidáváme máslo a zašleháváme do tvarohu.

 
9

Kompletace: Vychladlý korpus rozřízneme na 4 stejné díly. Na otočný stojan položíme podklad, na kterém bude dort stát, a první korpus. Pomažeme rovnoměrně krémem a přiklopíme jedním korpusem.

 
10

Okolo korpusu vytvoříme krémem ohrádku( pomocí cukrářského sáčku) a dovnitř pomažeme trochou rozmixovaného manga. To samé uděláme ještě jednou a nakonec přiklopíme posledním korpusem.

11

Vrch a boční strany pomažeme krémem a zahladíme. Dáme chladit do lednice alespoň na 30 minut.

12

Čokoláda: Připravíme si čokoládu. Do hrnce s dvojitým dnem dáme všechny ingredience na čokoládu a začneme na středním plameni zahřívat.

 
13

Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté už jen vylijeme na dort. Vytvoří se nám ,,stékance" , které ještě lžičkou dotvoříme.

14

Poté celý dort necháme alespoň 10 minut v lednici. Nakonec dort dozdobíme jahodami.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč