0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Banánový dort bez cukru

Banánový dort bez cukru

Hodnocení receptu
2 / 5. Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 296 g
Tuky 246 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka špaldová hladká 250 g
máslo 50 g
vejce 8 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
banány 2 ks
Krém
tvaroh měkký 500 g
máslo 100 g
javorový sirup 1 PL
Poleva
mango 1 ks
Čokoláda
kokosové mléko 100 ml
kokosový olej 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kokos strouhaný 20 g
kakao 1 PL
Ozdoba
jahody

Postup

1

Korpus: Vejce a máslo si vyndáme z lednice alespoň hodinu před přípravou. Troubu rozehřejeme na 170°C.

 
2

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Mezitím začneme všechny vejce šlehat ručním mixérem do husté pěny ( cca 15 minut) Měla by nám vzniknout pěna, která pomalu stéká že stěrky.

3

Banány rozmačkáme a přidáme k vejcím. Vše chvíli šleháme.

4

Mouku přesypeme přes síto a přidáváme po malých dávkách k vejcím. Těsto jen pomalu podebíráme stěrkou a postupně zamícháme všechnu mouku.

5

Nakonec vmícháme máslo a pár kapek vanilkového extraktu.

6

Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem ( popřípadě vymazané máslem)a pečeme 30-40 minut.

7

Upečený korpus necháme vychladnout.

8

Krém: V misce začneme šlehat tvaroh a sirup. Po lžičkách postupně přidáváme máslo a zašleháváme do tvarohu.

 
9

Kompletace: Vychladlý korpus rozřízneme na 4 stejné díly. Na otočný stojan položíme podklad, na kterém bude dort stát, a první korpus. Pomažeme rovnoměrně krémem a přiklopíme jedním korpusem.

 
10

Okolo korpusu vytvoříme krémem ohrádku( pomocí cukrářského sáčku) a dovnitř pomažeme trochou rozmixovaného manga. To samé uděláme ještě jednou a nakonec přiklopíme posledním korpusem.

11

Vrch a boční strany pomažeme krémem a zahladíme. Dáme chladit do lednice alespoň na 30 minut.

12

Čokoláda: Připravíme si čokoládu. Do hrnce s dvojitým dnem dáme všechny ingredience na čokoládu a začneme na středním plameni zahřívat.

 
13

Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté už jen vylijeme na dort. Vytvoří se nám ,,stékance" , které ještě lžičkou dotvoříme.

14

Poté celý dort necháme alespoň 10 minut v lednici. Nakonec dort dozdobíme jahodami.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit