Dort bez cukru? Ano!! A i přesto může být dort velmi dobrý! Navíc je celý upečený ze špaldové mouky, takže nemusíte mít výčitky svědomí, že už máte druhý dortík za týden, protože to je zdravé hřešení!
Suroviny
Postup
Korpus: Vejce a máslo vyndejte z lednice alespoň hodinu před přípravou. Troubu rozehřejte na 170 °C.
Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. Mezitím začněte všechny vejce šlehat ručním mixérem do husté pěny (cca 15 minut). Měla by vzniknout pěna, která pomalu stéká ze stěrky.
Banány rozmačkejte a přidejte k vejcím. Vše chvíli šlehejte.
Mouku přesyjte přes síto a přidejte po malých dávkách k vejcím. Těsto jen pomalu podebírejte stěrkou a postupně přimíchejte všechnu mouku.
Nakonec zlehka vmíchejte máslo a pár kapek vanilkového extraktu.
Těsto vylijte do formy vyložené pečícím papírem (popřípadě vymazané máslem) a pečte 30–40 minut.
Upečený korpus nechte vychladnout.
Krém: V misce začněte šlehat tvaroh a sirup. Po lžičkách postupně přidávejte máslo a zašlehávejte do tvarohu.
Kompletace: Vychladlý korpus rozřízněte na 4 stejné díly. Na otočný stojan položte dortovou podložku a na ní první korpus. Rovnoměrně pomažte krémem a přiklopte dalším korpusem.
Okolo korpusu vytvořte krémem ohrádku (nejlépe to jde pomocí cukrářského sáčku) a dovnitř rozprostřete část rozmixovaného manga. To samé udělejte ještě jednou a nakonec přiklopte posledním korpusem.
Vrch a boční strany pomažte zbylým krémem a uhlaďte. Dejte alespoň na 30 minut chladit do lednice.
Čokoláda: Připravte si čokoládu. Do hrnce s dvojitým dnem dejte všechny ingredience na čokoládu a začněte na středním plameni zahřívat.
Rozpuštěnou čokoládu nechte lehce vychladnout a poté ji vylijte na dort. Vytvoří se vám ‚stékance‘, které případně ještě lžičkou dotvořte.
Poté celý dort nechte alespoň 10 minut v lednici. Nakonec dort dozdobte jahodami.