Banánový dort bez cukru

Banánový dort bez cukru

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:
250g špaldové hladké mouky
50g másla
8 vajec
1 lžička vanilkového extraktu
2 banány (230g)
Krém:
500g polotučného tvarohu
100g másla
1 lžíce javorového sirupu
Poleva:
1 menší mango
Čokoláda:
100ml kokosového mléka
1 lžíce kokosového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
20g strouhaneho kokosu
1 lžíce kakaa
Ozdoba:
Jahody (4-5)
Korpus: Vejce a máslo si vyndáme z lednice alespoň hodinu před přípravou. Troubu rozehřejeme na 170°C. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Mezitím začneme všechny vejce šlehat ručním mixérem do husté pěny ( cca 15 minut) Měla by nám vzniknout pěna, která pomalu stéká že stěrky. Banány rozmačkáme a přidáme k vejcím. Vše chvíli šleháme. Mouku přesypeme přes síto a přidáváme po malých dávkách k vejcím. Těsto jen pomalu podebíráme stěrkou a postupně zamícháme všechnu mouku. Nakonec vmícháme máslo a pár kapek vanilkového extraktu. Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem ( popřípadě vymazané máslem)a pečeme 30-40 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Krém: V misce začneme šlehat tvaroh a sirup. Po lžičkách postupně přidáváme máslo a zašleháváme do tvarohu. Kompletace: Vychladlý korpus rozřízneme na 4 stejné díly. Na otočný stojan položíme podklad, na kterém bude dort stát, a první korpus. Pomažeme rovnoměrně krémem a přiklopíme jedním korpusem. Okolo korpusu vytvoříme krémem ohrádku( pomocí cukrářského sáčku) a dovnitř pomažeme trochou rozmixovaného manga. To samé uděláme ještě jednou a nakonec přiklopíme posledním korpusem. Vrch a boční strany pomažeme krémem a zahladíme. Dáme chladit do lednice alespoň na 30 minut. Čokoláda: Připravíme si čokoládu. Do hrnce s dvojitým dnem dáme všechny ingredience na čokoládu a začneme na středním plameni zahřívat. Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté už jen vylijeme na dort. Vytvoří se nám ,,stékance" , které ještě lžičkou dotvoříme. Poté celý dort necháme alespoň 10 minut v lednici. Nakonec dort dozdobíme jahodami.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit