Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový dort bez cukru

Banánový dort bez cukru

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4363 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 296 g
Tuky 246 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka špaldová hladká 250 g
vejce 8 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
Krém
máslo 100 g
Poleva
mango 1 ks
Čokoláda
kokosový olej 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao 1 PL
Ozdoba

Postup

1

Korpus: Vejce a máslo si vyndáme z lednice alespoň hodinu před přípravou. Troubu rozehřejeme na 170°C.

 
2

Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Mezitím začneme všechny vejce šlehat ručním mixérem do husté pěny ( cca 15 minut) Měla by nám vzniknout pěna, která pomalu stéká že stěrky.

3

Banány rozmačkáme a přidáme k vejcím. Vše chvíli šleháme.

4

Mouku přesypeme přes síto a přidáváme po malých dávkách k vejcím. Těsto jen pomalu podebíráme stěrkou a postupně zamícháme všechnu mouku.

5

Nakonec vmícháme máslo a pár kapek vanilkového extraktu.

6

Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem ( popřípadě vymazané máslem)a pečeme 30-40 minut.

7

Upečený korpus necháme vychladnout.

8

Krém: V misce začneme šlehat tvaroh a sirup. Po lžičkách postupně přidáváme máslo a zašleháváme do tvarohu.

 
9

Kompletace: Vychladlý korpus rozřízneme na 4 stejné díly. Na otočný stojan položíme podklad, na kterém bude dort stát, a první korpus. Pomažeme rovnoměrně krémem a přiklopíme jedním korpusem.

 
10

Okolo korpusu vytvoříme krémem ohrádku( pomocí cukrářského sáčku) a dovnitř pomažeme trochou rozmixovaného manga. To samé uděláme ještě jednou a nakonec přiklopíme posledním korpusem.

11

Vrch a boční strany pomažeme krémem a zahladíme. Dáme chladit do lednice alespoň na 30 minut.

12

Čokoláda: Připravíme si čokoládu. Do hrnce s dvojitým dnem dáme všechny ingredience na čokoládu a začneme na středním plameni zahřívat.

 
13

Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté už jen vylijeme na dort. Vytvoří se nám ,,stékance" , které ještě lžičkou dotvoříme.

14

Poté celý dort necháme alespoň 10 minut v lednici. Nakonec dort dozdobíme jahodami.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...