Suroviny
Postup
Korpus: Vejce a máslo si vyndáme z lednice alespoň hodinu před přípravou. Troubu rozehřejeme na 170°C.
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Mezitím začneme všechny vejce šlehat ručním mixérem do husté pěny ( cca 15 minut) Měla by nám vzniknout pěna, která pomalu stéká že stěrky.
Banány rozmačkáme a přidáme k vejcím. Vše chvíli šleháme.
Mouku přesypeme přes síto a přidáváme po malých dávkách k vejcím. Těsto jen pomalu podebíráme stěrkou a postupně zamícháme všechnu mouku.
Nakonec vmícháme máslo a pár kapek vanilkového extraktu.
Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem ( popřípadě vymazané máslem)a pečeme 30-40 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Krém: V misce začneme šlehat tvaroh a sirup. Po lžičkách postupně přidáváme máslo a zašleháváme do tvarohu.
Kompletace: Vychladlý korpus rozřízneme na 4 stejné díly. Na otočný stojan položíme podklad, na kterém bude dort stát, a první korpus. Pomažeme rovnoměrně krémem a přiklopíme jedním korpusem.
Okolo korpusu vytvoříme krémem ohrádku( pomocí cukrářského sáčku) a dovnitř pomažeme trochou rozmixovaného manga. To samé uděláme ještě jednou a nakonec přiklopíme posledním korpusem.
Vrch a boční strany pomažeme krémem a zahladíme. Dáme chladit do lednice alespoň na 30 minut.
Čokoláda: Připravíme si čokoládu. Do hrnce s dvojitým dnem dáme všechny ingredience na čokoládu a začneme na středním plameni zahřívat.
Rozpuštěnou čokoládu necháme vychladnout a poté už jen vylijeme na dort. Vytvoří se nám ,,stékance" , které ještě lžičkou dotvoříme.
Poté celý dort necháme alespoň 10 minut v lednici. Nakonec dort dozdobíme jahodami.