Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový koláč s čokoládou a kokosem

Banánový koláč s čokoládou a kokosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5293 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 776 g
Tuky 175 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hořká cukrářská poleva
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
banány 400 g
máslo 100 g
plus trocha na vymazání formy
med 50 g
Zdobení
rum 5 PL
vejce 3 ks
skořice ½ ČL

Postup

1

Zhruba polovinu polevy rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout.

2

Smícháme mouku a prášek do pečiva.

3

Banány oloupeme a rozmačkáme. Nasekáme zbylou čokoládu.

4

Troubu předehřejeme na 175 C.

5

Z másla s vychladlou čokoládou, 175g moučkového cukru, medem, 3cl rumu a vejci ušleháme pěnu.

6

Přidáme banány, mouku, skořici a nasekanou čokoládů.

7

Přidáme tolik mléka, až začne těsto samo odpadávat od lžíce.

8

Otevírací dortovou formu vymažeme, naplníme těstem a pečeme asi 1 hodinu na střední liště trouby.

9

Koláč necháme chladnout ve formě, vyklopíme na podložku a necháme zcela vychladnout.

10

Ze 2-3 lžic rumu a zbylého moučkového cukru umícháme řídkou polevu. Do poloviny hmoty vmícháme červenou potravinářskou barvu. Koláč nazdobíme tenkými linkami v obou barvách a lehce orestovanými kokosovými lupínky

Foto: MagicStudio, AI generated

Autor: k.resslova

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...