Suroviny
Postup
Zhruba polovinu polevy rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout.
Smícháme mouku a prášek do pečiva.
Banány oloupeme a rozmačkáme. Nasekáme zbylou čokoládu.
Troubu předehřejeme na 175 C.
Z másla s vychladlou čokoládou, 175g moučkového cukru, medem, 3cl rumu a vejci ušleháme pěnu.
Přidáme banány, mouku, skořici a nasekanou čokoládů.
Přidáme tolik mléka, až začne těsto samo odpadávat od lžíce.
Otevírací dortovou formu vymažeme, naplníme těstem a pečeme asi 1 hodinu na střední liště trouby.
Koláč necháme chladnout ve formě, vyklopíme na podložku a necháme zcela vychladnout.
Ze 2-3 lžic rumu a zbylého moučkového cukru umícháme řídkou polevu. Do poloviny hmoty vmícháme červenou potravinářskou barvu. Koláč nazdobíme tenkými linkami v obou barvách a lehce orestovanými kokosovými lupínky
Foto: MagicStudio, AI generated