Bramboráky s uzeným masem

Bramboráky s uzeným masem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2003 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 338 g
Tuky 24 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!

Suroviny

brambory 750 g
mléko 200 ml
horké
mouka pšeničná hladká 100 g
vejce 1 ks
česnek 4
rozetřený
majoránka (drhnutá) 1 PL
uzené maso 100 g
na kostky
jarní cibulka 2 ks
na kolečka
sůl
sádlo
na smažení

Postup

1

Oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu.

2

Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte.

3

V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete.

4

Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit