Zkuste klasický žloutkový krém doplnit o lehce blanšírované cukety. Vsadíme se, že tahle letní variance na těstoviny carbonara bude nový rodinný hit!
Suroviny
žloutek
3
ks
parmazán
50
g
strouhaný
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
smetana ke šlehání
100
ml
sůl
pepř
cuketa
3
ks
malá
těstoviny
320
g
mafalda corta
máta
10
ks
lze nahradit bazalkou
Postup
1
V misce prošlehejte 3 žloutky, 50 g strouhaného parmazánu, špetku strouhaného muškátového oříšku, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř.
2
Škrabkou na brambory nakrájejte 3 malé cukety podélně na tenké plátky. Přidejte je 2 minuty před koncem vaření k těstovinám a potom společně sceďte.
3
Ihned promíchejte se žloutkovým krémem a natrhanými lístky máty nebo bazalky a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit(11 receptů )
- Blesková vejce: Jídla, která jsou do 20 minut na stole (20 receptů )