Zkuste klasický žloutkový krém doplnit o lehce blanšírované cukety. Vsadíme se, že tahle letní variance na těstoviny carbonara bude nový rodinný hit!
Suroviny
žloutek
3
ks
parmazán
50
g
strouhaný
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
smetana ke šlehání
100
ml
sůl
pepř
cuketa
3
ks
malá
těstoviny
320
g
mafalda corta
máta
10
ks
lze nahradit bazalkou
1 1 V misce prošlehejte 3 žloutky, 50 g strouhaného parmazánu, špetku strouhaného muškátového oříšku, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř.
2 Škrabkou na brambory nakrájejte 3 malé cukety podélně na tenké plátky. Přidejte je 2 minuty před koncem vaření k těstovinám a potom společně sceďte.
3 Ihned promíchejte se žloutkovým krémem a natrhanými lístky máty nebo bazalky a podávejte.