Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3458 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 178 g
Tuky 169 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste klasický žloutkový krém doplnit o lehce blanšírované cukety. Vsadíme se, že tahle letní variance na těstoviny carbonara bude nový rodinný hit!

Suroviny

žloutek 3 ks
strouhaný
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
sůl
pepř
malá
těstoviny 320 g
mafalda corta
máta 10 ks
lze nahradit bazalkou

Postup

1

V misce prošlehejte 3 žloutky, 50 g strouhaného parmazánu, špetku strouhaného muškátového oříšku, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř.

2

Škrabkou na brambory nakrájejte 3 malé cukety podélně na tenké plátky. Přidejte je 2 minuty před koncem vaření k těstovinám a potom společně sceďte.

3

Ihned promíchejte se žloutkovým krémem a natrhanými lístky máty nebo bazalky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč