0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červenorybízový koláč se sněhem

Červenorybízový koláč se sněhem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5510 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 789 g
Tuky 183 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
máslo 200 g
mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 100 g
vejce 1 ks
sůl špetka
Náplň
červený rybíz 600 g
krupicový cukr 225 g
bílek 7 ks
škrob 200 g
strouhanka 2 PL
sůl špetka

Postup

1

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, vytvoříme z něj kouli, zabalíme do potravinářské folie a dáme vychladit do ledničky minimálně na 30 minut.

2

Těsto rozválíme na kolo o ∅ 32 cm a vložíme je do dortové formy s odnimatelným dnem o ∅ 26 cm. Těsto dlaní dobře přitiskneme ke dnu i bokům formy a na dně formy je propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme nějaké závaží (fazole, hrách, keramzit), aby se těsto během pečení nevypouklo.

3

Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C, v horkovzdušné 160°C, poté odstraníme pečicí papír se závažím a dopečeme ještě cca 5 minut.

4

Červený rybíz zbavíme stopek, omyjeme a necháme okapat.

5

Strouhanku opražíme na sucho na pánvičce a necháme vychladnout.

6

K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme z nich hustý sníh. Pokud použijete mražené bílky, musíte je nechat částečně rozmrznout. Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících krupicový cukru (vždy se musí dobře zašlehat) a na závěr škrobovou moučku.

7

Čtyři vrchovaté lžíce sněhu odložíme stranou, do zbývajícího sněhu zamícháme rybíz.

8

Na předpečený korpus koláče rozložíme strouhanku, na ni opatrně navršíme sněhovou směs s rybízem a na závěr vše přikryjeme odloženým sněhem bez rybízu.

9

Pečeme cca 50 minut v troubě vyhřáté na 180°C, v horkovzdušné 160°C. Pokud by sníh příliš rychle hnědl, přikryjeme formu pečicím papírem.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: majam177

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit