0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chňapal s olivovou salsou verde

Chňapal s olivovou salsou verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chňapal s olivovou salsou verde

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1187 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 28 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybí filety zalité omáčkou z oliv, citronové šťávy, bylinek a horčice. Podávejte s italským chlebem.

Suroviny

olivový olej 80 ml
olivy zelené 40 g
velké, zelené, odpeckované, nasekané
kerblík 2 PL
nahrubo nasekaný
petrželka 2 PL
nahrubo nasekané
pažitka 2 PL
nadrobno
citronová kůra 1 PL
nastrouhaná
citronová šťáva 2 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
Na rybu
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý, černý
800 g
4x 200 g filet z červeného chňapala nebo jiné pevné bělomasé ryby
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
citronová šťáva 2 ČL

1 Na omáčku salsa verde rozehřejte v pánvi olej a 2–3 minuty na něm opékejte olivy, až zlehka zezlátnou. Přendejte i s olejem do misky a nechte zcela vychladnout. Potom promíchejte s ostatními přísadami na omáčku a uchovejte při pokojové teplotě.

2 Mouku smíchejte se solí a pepřem. V pánvi zahřejte máslo s olejem, rybí filety zlehka obalte ve směsi z mouky, důkladně oklepejte a opékejte 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Přidejte citronovou šťávu a podávejte se salsou verde a italským chlebem.

Něco navíc: Salsu verde můžete použít i k ochucení carpaccia (tenkých plátků čerstvého syrového masa) z tuňáka nebo hovězího.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč