Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chňapal s olivovou salsou verde
Chňapal s olivovou salsou verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chňapal s olivovou salsou verde

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1187 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 28 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybí filety zalité omáčkou z oliv, citronové šťávy, bylinek a horčice. Podávejte s italským chlebem.

Suroviny

olivový olej 80 ml
velké, zelené, odpeckované, nasekané
kerblík 2 PL
nahrubo nasekaný
petrželka 2 PL
nahrubo nasekané
pažitka 2 PL
nadrobno
nastrouhaná
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
Na rybu
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý, černý
800 g
4x 200 g filet z červeného chňapala nebo jiné pevné bělomasé ryby
olivový olej 1 PL

Postup

1

Na omáčku salsa verde rozehřejte v pánvi olej a 2–3 minuty na něm opékejte olivy, až zlehka zezlátnou. Přendejte i s olejem do misky a nechte zcela vychladnout. Potom promíchejte s ostatními přísadami na omáčku a uchovejte při pokojové teplotě.

2

Mouku smíchejte se solí a pepřem. V pánvi zahřejte máslo s olejem, rybí filety zlehka obalte ve směsi z mouky, důkladně oklepejte a opékejte 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Přidejte citronovou šťávu a podávejte se salsou verde a italským chlebem.

Něco navíc: Salsu verde můžete použít i k ochucení carpaccia (tenkých plátků čerstvého syrového masa) z tuňáka nebo hovězího.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín