Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chňapal s olivovou salsou verde

Chňapal s olivovou salsou verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chňapal s olivovou salsou verde

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1187 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 28 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybí filety zalité omáčkou z oliv, citronové šťávy, bylinek a horčice. Podávejte s italským chlebem.

Suroviny

olivový olej 80 ml
velké, zelené, odpeckované, nasekané
kerblík 2 PL
nahrubo nasekaný
petrželka 2 PL
nahrubo nasekané
pažitka 2 PL
nadrobno
nastrouhaná
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
Na rybu
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý, černý
800 g
4x 200 g filet z červeného chňapala nebo jiné pevné bělomasé ryby
olivový olej 1 PL

1 Na omáčku salsa verde rozehřejte v pánvi olej a 2–3 minuty na něm opékejte olivy, až zlehka zezlátnou. Přendejte i s olejem do misky a nechte zcela vychladnout. Potom promíchejte s ostatními přísadami na omáčku a uchovejte při pokojové teplotě.

2 Mouku smíchejte se solí a pepřem. V pánvi zahřejte máslo s olejem, rybí filety zlehka obalte ve směsi z mouky, důkladně oklepejte a opékejte 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Přidejte citronovou šťávu a podávejte se salsou verde a italským chlebem.

Něco navíc: Salsu verde můžete použít i k ochucení carpaccia (tenkých plátků čerstvého syrového masa) z tuňáka nebo hovězího.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč