0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnové placičky s pórkem

Cizrnové placičky s pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnové placičky s pórkem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 10–12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3191 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 371 g
Tuky 104 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle placičky vypadají tak zábavně, že v nich možná snědí zeleninu i její odpůrci.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá a dobře okapaná nebo osušená papírovou utěrkou
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nadrobno nasekaná
citron 1 ks
najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
tahini 2 PL
baby špenát 85 g
prolitý vroucí vodou, aby zavadl, a nakrájený nahrubo
mléko 250 ml
plnotučné
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
chia semínka 3 PL
nebo nemletý mák
kapary 2 PL
nakrájené nadrobno (nemusí být)
paprika sladká
trocha, může být i uzená
vejce 1 ks
chilli paprička 1 ks
nakrájená nadrobno
olivový olej 2 PL
na opékání
pórek 1 ks
nakrájený na tenká kolečka

Postup

1

Do mísy dejte cizrnu, 1 lžičku soli, petrželku a citronovou kůru i šťávu. Šťouchadlem na brambory nebo vidličkou je promíchejte a podrťte cizrnu. Pak přidejte všechno ostatní až po chilli papričku (včetně), podle chuti dosolte a opepřete a důkladně promíchejte vařečkou nebo stěrkou.

2

Na středním ohni rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi olivový olej. Do rozehřáté pánve sázejte vždy po pár lžících těstíčka a utvořte z nich placičky (opékejte zhruba 3 najednou). Opékejte 3–4 minuty. Před obrácením vtiskněte do každé z placiček pár koleček pórku. Pak je obraťte a opékejte 3–4 minuty i z druhé strany, aby byly dozlatova. Placičky by se měly během opékání zvětšit a nafouknout až na dvojnásobnou tloušťku. Zopakujte se zbývajícím těstíčkem. Při podávání můžete ozdobit vločkovou mořskou solí.

NĚCO NAVÍC
Pokud si nejste jistí správnou propečeností placiček, raději jednu rozlomte, abyste zjistili, na čem jste.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit