Tyhle placičky vypadají tak zábavně, že v nich možná snědí zeleninu i její odpůrci.
Suroviny
Postup
Do mísy dejte cizrnu, 1 lžičku soli, petrželku a citronovou kůru i šťávu. Šťouchadlem na brambory nebo vidličkou je promíchejte a podrťte cizrnu. Pak přidejte všechno ostatní až po chilli papričku (včetně), podle chuti dosolte a opepřete a důkladně promíchejte vařečkou nebo stěrkou.
Na středním ohni rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi olivový olej. Do rozehřáté pánve sázejte vždy po pár lžících těstíčka a utvořte z nich placičky (opékejte zhruba 3 najednou). Opékejte 3–4 minuty. Před obrácením vtiskněte do každé z placiček pár koleček pórku. Pak je obraťte a opékejte 3–4 minuty i z druhé strany, aby byly dozlatova. Placičky by se měly během opékání zvětšit a nafouknout až na dvojnásobnou tloušťku. Zopakujte se zbývajícím těstíčkem. Při podávání můžete ozdobit vločkovou mořskou solí.
NĚCO NAVÍC
Pokud si nejste jistí správnou propečeností placiček, raději jednu rozlomte, abyste zjistili, na čem jste.