0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnové placičky s pórkem

Cizrnové placičky s pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnové placičky s pórkem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 10–12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3191 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 371 g
Tuky 104 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle placičky vypadají tak zábavně, že v nich možná snědí zeleninu i její odpůrci.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá a dobře okapaná nebo osušená papírovou utěrkou
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nadrobno nasekaná
najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
tahini 2 PL
prolitý vroucí vodou, aby zavadl, a nakrájený nahrubo
mléko 250 ml
plnotučné
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
nebo nemletý mák
kapary 2 PL
nakrájené nadrobno (nemusí být)
paprika mletá sladká
trocha, může být i uzená
vejce 1 ks
chilli paprička 1 ks
nakrájená nadrobno
olivový olej 2 PL
na opékání
pórek 1 ks
nakrájený na tenká kolečka

Postup

1

Do mísy dejte cizrnu, 1 lžičku soli, petrželku a citronovou kůru i šťávu. Šťouchadlem na brambory nebo vidličkou je promíchejte a podrťte cizrnu. Pak přidejte všechno ostatní až po chilli papričku (včetně), podle chuti dosolte a opepřete a důkladně promíchejte vařečkou nebo stěrkou.

2

Na středním ohni rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi olivový olej. Do rozehřáté pánve sázejte vždy po pár lžících těstíčka a utvořte z nich placičky (opékejte zhruba 3 najednou). Opékejte 3–4 minuty. Před obrácením vtiskněte do každé z placiček pár koleček pórku. Pak je obraťte a opékejte 3–4 minuty i z druhé strany, aby byly dozlatova. Placičky by se měly během opékání zvětšit a nafouknout až na dvojnásobnou tloušťku. Zopakujte se zbývajícím těstíčkem. Při podávání můžete ozdobit vločkovou mořskou solí.

NĚCO NAVÍC
Pokud si nejste jistí správnou propečeností placiček, raději jednu rozlomte, abyste zjistili, na čem jste.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč