0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnové placičky s pórkem

Cizrnové placičky s pórkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnové placičky s pórkem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na 10–12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3191 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 371 g
Tuky 104 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle placičky vypadají tak zábavně, že v nich možná snědí zeleninu i její odpůrci.

Suroviny

cizrna 400 g
1 konzerva, scezená, propláchnutá a dobře okapaná nebo osušená papírovou utěrkou
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nadrobno nasekaná
citron 1 ks
najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
tahini 2 PL
baby špenát 85 g
prolitý vroucí vodou, aby zavadl, a nakrájený nahrubo
mléko 250 ml
plnotučné
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
chia semínka 3 PL
nebo nemletý mák
kapary 2 PL
nakrájené nadrobno (nemusí být)
paprika sladká
trocha, může být i uzená
vejce 1 ks
chilli paprička 1 ks
nakrájená nadrobno
olivový olej 2 PL
na opékání
pórek 1 ks
nakrájený na tenká kolečka

Postup

1

Do mísy dejte cizrnu, 1 lžičku soli, petrželku a citronovou kůru i šťávu. Šťouchadlem na brambory nebo vidličkou je promíchejte a podrťte cizrnu. Pak přidejte všechno ostatní až po chilli papričku (včetně), podle chuti dosolte a opepřete a důkladně promíchejte vařečkou nebo stěrkou.

2

Na středním ohni rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi olivový olej. Do rozehřáté pánve sázejte vždy po pár lžících těstíčka a utvořte z nich placičky (opékejte zhruba 3 najednou). Opékejte 3–4 minuty. Před obrácením vtiskněte do každé z placiček pár koleček pórku. Pak je obraťte a opékejte 3–4 minuty i z druhé strany, aby byly dozlatova. Placičky by se měly během opékání zvětšit a nafouknout až na dvojnásobnou tloušťku. Zopakujte se zbývajícím těstíčkem. Při podávání můžete ozdobit vločkovou mořskou solí.

NĚCO NAVÍC
Pokud si nejste jistí správnou propečeností placiček, raději jednu rozlomte, abyste zjistili, na čem jste.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Želírovací prostředky při přípravě domácích džemů
  • Tipy a triky

Želírovací prostředky při přípravě domácích džemů

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu
  • Tipy a triky

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu

Ze zahrádek sklízíme čerstvé, šťavnaté plody, z trhu nosíme koše plné zeleniny. Letní kuchyni vládne zeleninová královna – cuketa. Jak zužitkovat přezrálé plody nebo přebytky úrody? Podívejte se s námi, jak z cukety vyčarovat spoustu...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
Mechový dort: Hit Instagramu i milovníků zdravějších dezertů
  • Zajímavosti

Mechový dort: Hit Instagramu i milovníků zdravějších dezertů

Je zelený, nadýchaný a fotogenický. Mechový dort je díky svému složení také zdravější alternativou mlsání. Nenechte se zmást, typickou zelenkavou barvu nezískal od potravinářského barviva, ale díky špenátu. Jeho chuť si získá i zapřisáhlé...

Obchod Apetit