Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1458 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 246 g
Tuky 20 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivá zimní polévka z čočky podle novoroční pověry nosí peníze. Ale tato čočková polévka s rajčaty si rozhodně zaslouží vaši pozornost i kdykoliv jindy během roku. Je hustá, vydatná a pořádně zasytí. Nezapomeňte ji stejně jako my podávat s křupavými krutony z bílého pečivo. V tomto podání si čočkovku skutečně zamilujete.

Související recepty

Suroviny

nebo 2 lžíce oleje
malá, najemno
česnek 1 stroužek
najemno
mrkev 1 ks
malá, nahrubo nastrouhaná
petržel 1 ks
nahrubo nastrouhaná
čočka 140 g
přebraná, propláchnutá, namočená
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo malá bageta či 2 housky, nakrájené na kostky, opečené
olivový olej extra panenský
k podávání

Postup

1

Tuk zahřejte v hrnci, přisypte cibuli, česnek, mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka.

2

Přidejte čočku, bobkový list, rajčata, pepř a 1,2 l vody. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla.

3

Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...