Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1458 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 246 g
Tuky 20 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivá zimní polévka z čočky podle novoroční pověry nosí peníze. Ale tato čočková polévka s rajčaty si rozhodně zaslouží vaši pozornost i kdykoliv jindy během roku. Je hustá, vydatná a pořádně zasytí. Nezapomeňte ji stejně jako my podávat s křupavými krutony z bílého pečivo. V tomto podání si čočkovku skutečně zamilujete.

Související recepty

Suroviny

nebo 2 lžíce oleje
malá, najemno
česnek 1 stroužek
najemno
mrkev 1 ks
malá, nahrubo nastrouhaná
petržel 1 ks
nahrubo nastrouhaná
čočka 140 g
přebraná, propláchnutá, namočená
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo malá bageta či 2 housky, nakrájené na kostky, opečené
olivový olej extra panenský
k podávání

Postup

1

Tuk zahřejte v hrnci, přisypte cibuli, česnek, mrkev a petržel a asi 5 minut opékejte doměkka.

2

Přidejte čočku, bobkový list, rajčata, pepř a 1,2 l vody. Přiveďte k varu a zvolna vařte, aby čočka změkla.

3

Vmíchejte pokrájené pekingské zelí, podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s opečenými houstičkami a kapkou olivového oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...