Čokoládový hrneček

Čokoládový hrneček

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 10 hrníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 137 g
Tuky 109 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů. A taky mimořádně zdařilý způsob, jak do juniorů nenápadně dostat mléko – podívejte se, kolik ho je v poměru k čokoládě!

Suroviny

vejce 5 ks
krupicový cukr 75 g
mléko 600 ml
tmavá čokoláda 100 g
na drobné kousky
sušenky
k podávání, esíčka, dětské piškoty

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vejce a cukr spolu zlehka prošlehejte. Mléko přiveďte k varu, přelijte přes čokoládu a pečlivě rozmíchejte. Čokoládovou směs postupně přidejte ke žloutkové.

2 Rozdělte do mističek, malých zapékacích forem nebo speciálních kalíšků z varného skla. Ty postavte do větší formy a přilijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny formiček.

3 Vložte do trouby a vařte patnáct až dvacet minut. Nechte vychladnout a podávejte s malými křehkými sušenkami.

TiP
Nikde není psáno, že nemůžete použít jakoukoli oblíbenou čokoládu, třeba i bílou. V tom případě však technicky vzato nejde o skutečnou čokoládu, protože neobsahuje kakao, jen kakaové máslo – dětem ale určitě zachutná stejně jako tmavá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

takže se bílky prošlehají s cukrem, žloutek oddělíme a taky rozšleháme? Nějak mi to není jasné

Anonym

Šlehají se celá vejce s cukrem, nic se neodděluje, to by tam bylo uvedeno.

Anonym

Jasně, šlehají se celá vejce,akorát to tam maj blbě napsaný, že čokoládu přidáme ke žloutkové směsi. To zavání,myslet si, že se šlehaj jen žloutky

Anonym

V receptu se mi zobrazuje před cukrem (mlékem) a čokoládou čtvereček a pak kg nebo ml. A tak si nejsem jistá, jestli se v něm neskrývá třeba d(kg). Vařím často (s dětmi ani jinak nejde), ale stejně si to netroufám odhadnout ..:-(

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit