Čokoládový hrneček

Čokoládový hrneček

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 10 hrníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1875 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 137 g
Tuky 109 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů. A taky mimořádně zdařilý způsob, jak do juniorů nenápadně dostat mléko – podívejte se, kolik ho je v poměru k čokoládě!

Suroviny

vejce 5 ks
krupicový cukr 75 g
mléko 600 ml
tmavá čokoláda 100 g
na drobné kousky
sušenky
k podávání, esíčka, dětské piškoty

1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vejce a cukr spolu zlehka prošlehejte. Mléko přiveďte k varu, přelijte přes čokoládu a pečlivě rozmíchejte. Čokoládovou směs postupně přidejte ke žloutkové.

2 Rozdělte do mističek, malých zapékacích forem nebo speciálních kalíšků z varného skla. Ty postavte do větší formy a přilijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny formiček.

3 Vložte do trouby a vařte patnáct až dvacet minut. Nechte vychladnout a podávejte s malými křehkými sušenkami.

TiP
Nikde není psáno, že nemůžete použít jakoukoli oblíbenou čokoládu, třeba i bílou. V tom případě však technicky vzato nejde o skutečnou čokoládu, protože neobsahuje kakao, jen kakaové máslo – dětem ale určitě zachutná stejně jako tmavá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Anonym

takže se bílky prošlehají s cukrem, žloutek oddělíme a taky rozšleháme? Nějak mi to není jasné

Anonym

Šlehají se celá vejce s cukrem, nic se neodděluje, to by tam bylo uvedeno.

Anonym

Jasně, šlehají se celá vejce,akorát to tam maj blbě napsaný, že čokoládu přidáme ke žloutkové směsi. To zavání,myslet si, že se šlehaj jen žloutky

Anonym

V receptu se mi zobrazuje před cukrem (mlékem) a čokoládou čtvereček a pak kg nebo ml. A tak si nejsem jistá, jestli se v něm neskrývá třeba d(kg). Vařím často (s dětmi ani jinak nejde), ale stejně si to netroufám odhadnout ..:-(

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit