Tohle je jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů. A taky mimořádně zdařilý způsob, jak do juniorů nenápadně dostat mléko – podívejte se, kolik ho je v poměru k čokoládě!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vejce a cukr spolu zlehka prošlehejte. Mléko přiveďte k varu, přelijte přes čokoládu a pečlivě rozmíchejte. Čokoládovou směs postupně přidejte ke žloutkové.
2 Rozdělte do mističek, malých zapékacích forem nebo speciálních kalíšků z varného skla. Ty postavte do větší formy a přilijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny formiček.
3 Vložte do trouby a vařte patnáct až dvacet minut. Nechte vychladnout a podávejte s malými křehkými sušenkami.
TiP
Nikde není psáno, že nemůžete použít jakoukoli oblíbenou čokoládu, třeba i bílou. V tom případě však technicky vzato nejde o skutečnou čokoládu, protože neobsahuje kakao, jen kakaové máslo – dětem ale určitě zachutná stejně jako tmavá.
Komentáře
Anonym
22.06.2007 19:22
Dotaz
Anonym
25.06.2007 11:22
Jasovi
Anonym
27.06.2007 12:09
Evě
Anonym
02.07.2007 14:27
Kolik čeho
Anonym
13.09.2007 19:30
Apetit 12/06