Tohle je jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů. A taky mimořádně zdařilý způsob, jak do juniorů nenápadně dostat mléko – podívejte se, kolik ho je v poměru k čokoládě!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vejce a cukr spolu zlehka prošlehejte. Mléko přiveďte k varu, přelijte přes čokoládu a pečlivě rozmíchejte. Čokoládovou směs postupně přidejte ke žloutkové.
Rozdělte do mističek, malých zapékacích forem nebo speciálních kalíšků z varného skla. Ty postavte do větší formy a přilijte horkou vodu tak, aby sahala do poloviny formiček.
Vložte do trouby a vařte patnáct až dvacet minut. Nechte vychladnout a podávejte s malými křehkými sušenkami.
TiP
Nikde není psáno, že nemůžete použít jakoukoli oblíbenou čokoládu, třeba i bílou. V tom případě však technicky vzato nejde o skutečnou čokoládu, protože neobsahuje kakao, jen kakaové máslo – dětem ale určitě zachutná stejně jako tmavá.
Komentáře