Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Crepes s banánem
ZDROJ: Crepes s teplou banánovou polevou
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 172 g
Tuky 79 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Palačinkový pohár

Suroviny

sůl špetka
přírodní
vejce 2 ks
slunečnicový olej 1 PL
plus olej na potírání pánve
mléko 300 ml
polotučné
čokoládová zmrzlina
mandle plátky 2 hrst
Na polevu
třtinový cukr 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně nastrouhaný
středně pevné a středně zralé, na šikmé plátky

Postup

1

Mouku prosijte se solí do mísy, vsypte cukr. Uprostřed udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce, přidejte lžíci oleje a dvě lžíce mléka. Vařečkou promíchejte dohladka. Pomalu přilévejte další mléko a stále míchejte, aby směs byla hladká. Potom vlijte – už nemusíte tak pomalu – zbylé mléko; výsledná hmota by měla být hustá jako smetana na vaření.

2

Rozehřejte pánev (ideálně palačinkovou o průměru 15 cm) a zlehka ji potřete olejem. Pak na ni nejlépe naběračkou s hubičkou nebo džbánkem nalévejte těsto – na jednu crêpe by ho měly stačit dvě a půl lžíce. Krouživým pohybem ho stejnoměrně rozetřete po dnu pánve. Jakmile crêpe zezlátne, což trvá asi 15 vteřin, obraťte ji a opékejte po druhé straně asi půl minuty, až na ní naskáčou typické hnědé puchýřky. Palačinku nechte sklouznout na talíř a pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji. Smažte další, dokud nespotřebujete veškeré těsto.

3

Na polevu v širším rendlíku nebo pánvičce promíchejte cukr, máslo a zázvor a na středním plameni přiveďte k varu. Přidejte banány a za stálého míchání je nechte důkladně prohřát a sirup zhoustnout – měl by začít lepit. Na každou palačinku dejte kousek čokoládové zmrzliny, polevu s banány, srolujte do kornoutku a jednu vedle druhé vkládejte do větších širších sklenic. Nahoru zapíchejte mandle a pak už jen zavolejte děti.

Něco navíc
Pokud budete polevu dělat pro dospělé, přidejte k cukru, máslu, zázvoru i 2–3 lžíce bílého rumu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč