U téhle americké omáčky dvojnásob platí, že nejlepší je ta, která vám chutná. Říká se dokonce, že neexistuje přísada, která by do BBQ omáčky vysloveně nepatřila. Základní recept tedy lze různě dolaďovat, třeba přidat bourbon (whiskey) a/nebo chilli.
Suroviny
Postup
Ve větším rendlíku na středním ohni opékejte cibuli na oleji 10–15 minut doměkka a dozlatova, občas promíchejte. Přidejte ostatní suroviny, přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, jak nejvíc to jde, a zvolna vařte bez pokličky 2 hodiny. Občas zkontrolujte či zamíchejte ode dna.
Pak hmotu opatrně rozmixujte tyčovým mixérem. Rozdělte do sterilizovaných lahviček se širším hrdlem a uzavřete. V chladničce vydrží zhruba 3 týdny.
NĚCO NAVÍC
Používejte jako omáčku ke grilovanému masu či jeho bezmasým alternativám a zelenině anebo do hotdogů a burgerů. Skvělé také je potřít omáčkou kuře nebo žebírka na posledních 5 minut pečení či grilovaní.