Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí BBQ omáčka

U téhle americké omáčky dvojnásob platí, že nejlepší je ta, která vám chutná. Říká se dokonce, že neexistuje přísada, která by do BBQ omáčky vysloveně nepatřila. Základní recept tedy lze různě dolaďovat, třeba přidat bourbon (whiskey) a/nebo chilli.

Vydání: 2020/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1,5 litru
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Vaření 2:00
Studená omáčka a dip Americká

Ingredience

    • 2 velké cibule, nakrájené nahrubo
    • 3 lžíce rostlinného oleje neutrální chuti
    • 400 ml passaty (rajčatového pyré)
    • 3x 400g konzerva krájených rajčat
    • 200 ml bílého vinného octa
    • 4 lžíce tmavě hnědého cukru
    • 2 lžičky mořské či jiné nejodidované soli
    • 15 otočení mlýnkem černého pepře
    • 1 lžíce mleté uzené papriky
    • 2 lžíce jemného chilli koření
    • 6 hřebíčků, umletých
    • 1 lžíce třtinové melasy
    • 200 ml pomerančové šťávy
    • 4 lžíce dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Ve větším rendlíku na středním ohni opékejte cibuli na oleji 10–15 minut doměkka a dozlatova, občas promíchejte. Přidejte ostatní suroviny, přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, jak nejvíc to jde, a zvolna vařte bez pokličky 2 hodiny. Občas zkontrolujte či zamíchejte ode dna.

2 Pak hmotu opatrně rozmixujte tyčovým mixérem. Rozdělte do sterilizovaných lahviček se širším hrdlem a uzavřete. V chladničce vydrží zhruba 3 týdny.

NĚCO NAVÍC
Používejte jako omáčku ke grilovanému masu či jeho bezmasým alternativám a zelenině anebo do hotdogů a burgerů. Skvělé také je potřít omáčkou kuře nebo žebírka na posledních 5 minut pečení či grilovaní.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář