0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort Mrkváč aneb mrkvovo-tvarohové nebe

Dort Mrkváč aneb mrkvovo-tvarohové nebe

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7249 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 625 g
Tuky 448 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mrkev 500 g
mouka celozrnná 300 g
lze nahradit polohrubou
třtinový cukr 280 g
vlašské ořechy 100 g
rozinky 1 hrst
rostlinný olej 220 ml
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 2 PL
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl špetka
skořice 3 ČL
perníkové koření 1 ČL
zázvor (čerstvý) 1,5 cm
nastrouhaný
Krém
tvaroh 500 g
máslo 4 PL
moučkový cukr
podle chuti
limetová šťáva
z půlky limetky

Postup

1

Troubu dejte předehřívat na 180 stupňů. Dortovou formu o průměru 24 cm si vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Nejdříve si nastrouhejte mrkev a nasekejte ořechy na menší kusy. 

3

Poté si připravte tuhý sníh z bílků. 

4

Vyšlehejte žloutky s cukrem a přidejte olej. V druhé míse si smíchejte všechny sypké ingredience (mouka, kypřící prášek, soda, sůl, koření). Ty poté přimíchejte do tekuté směsi. Dále jsou na řadě ořechy, rozinky, citrónová kůra, vanilkový extrakt a zázvor a nastrouhaná mrkev. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

5

Těsto vlijete do připravené formy a dejte péct zhruba na hodinu a 15 minut. Ke konci kontrolujte, aby se nepřipeklo.

6

Krém je velmi jednoduchý. Smíchejte ve velké míse tvarohy a kysané smetany. Přidejte vychladlé rozpuštěné máslo (nesmí být horké) a cukr dle chuti. Nakonec vmíchejte limetkovou šťávu a krém dejte na 30 minut do lednice ztuhnout.

7

Vychladlý korpus dvakrát prokrojte a promažte krémem. Nezapomeňte si nechat krém i na vršek dortu a kraje. 

8

Dort nehte alespoň 2 hodiny odležet v lednici.

9

Nakonec ho můžete dozdobit ovocem a mátou nebo pouze směsí ořechů. Kreativitě se meze nekladou!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč