Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Duhový salát s tempehem a mrkvovou zálivkou s misem
Duhový salát s tempehem a mrkvovou zálivkou s misem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Duhový salát s tempehem a mrkvovou zálivkou s misem

4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1180 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 89 g
Tuky 62 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát se nejmenuje duhový jen tak pro nic za nic. Hraje totiž všemi barvami – zelené salátové lístky, červené zelí, růžové ředkvičky a zářivá žlutooranžová zálivky z mrkve. Pomyslný zlatý hřeb? Dozlatova opečený tempeh!

Související recepty

Suroviny

mrkev 1 ks
malá, nastrouhaná najemno
malá, nasekaná najemno, lze nahradit bílou částí jarní cibulky
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nastrouhaný najemno
světlá
rýžový ocet 1 PL
sezamový olej 1 ČL
nejlépe z praženého sezamu
nebo slunečnicový olej
zbavené košťálu
okurka ¼ ks
ředkvičky 1 svazek
salát 150 g
pestrá směs salátových lístků (nejlépe s červenou čekankou, polníčkem a rukolou)
tempeh 200 g
nakrájený na 2cm kousky

Postup

1

Na zálivku rozmixujte či rozsekejte co nejvíc dohladka: mrkev, šalotku, zázvor, javorový sirup, pastu miso, rýžový ocet, sezamový olej a 4 lžičky arašídového či slunečnicového oleje se 2 lžícemi vody. Podle potřeby dolaďte.

2

Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Okurku rozpulte, podle chuti zbavte semínek a úhledně nakrájejte. Část ředkviček nakrájejte na čtvrtky a zbytek na tenká kolečka (když mají ředkvičky pěkné lístky, můžete je také omýt a přidat do salátu). Zeleninu promíchejte se salátovými listy a rozdělte na talíře či do misek.

3

Ve velké nepřilnavé pánvi opékejte tempeh na 1 lžičce oleje za občasného obracení 5–6 minut dokřupava. Tempeh přidejte na salát a polijte zálivkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín