Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,0 (7x)
12. 5. 2023
Duhový salát s tempehem a mrkvovou zálivkou s misem
Apetit
Duhový salát s tempehem a mrkvovou zálivkou s misem
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,0 (7x)

Tenhle salát se nejmenuje duhový jen tak pro nic za nic. Hraje totiž všemi barvami – zelené salátové lístky, červené zelí, růžové ředkvičky a zářivá žlutooranžová zálivky z mrkve. Pomyslný zlatý hřeb? Dozlatova opečený tempeh!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 590 kcal
  • Bílkoviny 27 g
  • Sacharidy 44.5 g
  • Tuky 31 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Tofu, seitan a tempeh: 3 vegetariánské zdroje bílkovin 10 tipů na vegetariánská jídla z české kuchyně

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/5

Užijte si s květnovým Apetitem jedno z nejkrásnějších období v roce. Uspořádejte s námi pro své blízké hostinu pod širým nebem, kde zkrátka jídlo chutná nejlépe. V menu by neměla chybět májová brynza i první úroda čerstvé zeleniny i ovoce  –  chřest, špenát, jarní cibulka, rebarbora, ředkvičky, jahody... Připravte si pestré saláty plné rozmanitých chutí i barev a podlehněte kouzlu snadné přípravy masových kuliček z trouby. Mamince upečte za vždy otevřenou náruč k svátku dechberoucí dezert.  Taťána Shamma vás naučí pohlížet zcela jinak na stravování bez masa, Hana Šindelářová vám prozradí vše, co jste chtěli vědět o zavařování, Anička Grosmannová se ve své glose zamyslí nad lidovým jídlem a Hanka Zemanová vás díky své stejnojmenné kuchařce provede rytmem roku.  Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Zelený chřest

Kvíz: Maruška šla pro jahody ke dvanácti měsíčkům, ale stálo to za to? Kdo se orientuje v sezónách, pochutná si víc!

Jedno ze základních pravidel zdravého stravování bývá: jezte sezónní a čerstvé potraviny. Ale doby, kdy Maruška chodila pro jahody ke dvanácti měsíčkům, jsou dávno pryč a my seženeme v běžném obchodě téměř po celý rok chřest i melouny. Můžeme tak lehce ztratit přehled o tom, co jíst v lednu a co v červnu, protože to má právě sezónu. Otestujte v našem kvízu, zda se během roku orientujete v tom, co právě dozrává a je tak ideální pro konzumaci.