Tenhle salát se nejmenuje duhový jen tak pro nic za nic. Hraje totiž všemi barvami – zelené salátové lístky, červené zelí, růžové ředkvičky a zářivá žlutooranžová zálivky z mrkve. Pomyslný zlatý hřeb? Dozlatova opečený tempeh!
Suroviny
Postup
Na zálivku rozmixujte či rozsekejte co nejvíc dohladka: mrkev, šalotku, zázvor, javorový sirup, pastu miso, rýžový ocet, sezamový olej a 4 lžičky arašídového či slunečnicového oleje se 2 lžícemi vody. Podle potřeby dolaďte.
Zelí nakrájejte na tenké nudličky. Okurku rozpulte, podle chuti zbavte semínek a úhledně nakrájejte. Část ředkviček nakrájejte na čtvrtky a zbytek na tenká kolečka (když mají ředkvičky pěkné lístky, můžete je také omýt a přidat do salátu). Zeleninu promíchejte se salátovými listy a rozdělte na talíře či do misek.
Ve velké nepřilnavé pánvi opékejte tempeh na 1 lžičce oleje za občasného obracení 5–6 minut dokřupava. Tempeh přidejte na salát a polijte zálivkou.