Svíčková v lehce netradiční podobě zachutná dospělým, ale především dětem. Tradiční knedlíky skvěle zastoupí špecle opečené na másle.
Suroviny
Postup
Z dýně vydlabejte semena a dužinu ostrým nožem nakrájejte na 2cm kostky. Zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky. Slaninu nakrájejte na kostičky. Troubu předehřejte na 170°C.
V nádobě s pokličkou, vhodné i do trouby, opékejte 10 minut na másle zeleninu se slaninou dozlatova. Přidejte lístky tymiánu, kmín, bobkový list, citronovou šťávu, hořčici, nové koření a pepř. Zalijte 300 ml vývaru, přiklopte, vložte do trouby a pečte 80 minut.
Měkkou zeleninu pak rozmixujte nebo propasírujte spolu s trochou vývaru.
Výsledné pyré přiveďte v rendlíku k varu, přidejte smetanu (crème fraîche) a vymíchejte dohladka. Zbytkem vývaru dolaďte hustotu omáčky podle svých představ, dochuťte podle potřeby solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte se špeclemi a plátky masa.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svíčková omáčka: 9 skvělých receptů (11 receptů)