Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Obložené chlebíčky jsou klasika, ale život je změna! Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu domácího těsta, kupte hotové chlazené těsto na pizzu.

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT10M
Pečení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 250 g hladké mouky + na poprášení
    • 20 ml mléka, o pokojové teplotě
    • 4 g sušeného droždí

    NA OBLOŽENÍ

    • 120 g mascarpone
    • sůl
    • 1/2 lžičky ostré pasty harissa nebo podle chuti
    • 1/2–1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry a citronová šťáva podle chuti
    • cca 120 g plátků uzeného lososa, nakrájených nebo na kousky rozděleného pečeného či grilovaného lososa
    • 2–3 jarní cibulky, nakrájené na jemné plátky
    • 2 lžičky malých kaparů, propláchnutých
    • hrst jemných snítek kopru
    • čerstvě drcený růžový pepř

Příprava jídla

1 V míse smíchejte mouku, vlažné mléko, 85ml teplé vody a droždí a vypracujte těsto. V míse je poprašte moukou, zakryjte čistou utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte
na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

2 Troubu vyhřejte na 240°C. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučněném válu na 1–2 tenké kulaté nebo obdélníkové placky podle velikosti plechu a trouby, přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova, bude to trvat asi 10 minut. Potom vyndejte, sesuňte z plechu a nechte úplně vychladnout.

3 Mezitím prošlehejte mascarpone se špetkou soli, harissou a citronovou kůrou i šťávou. Vzniklou pomazánkou potřete upečený flatbread, obložte ho lososem, jarní cibulkou a kapary, rozkrájejte na trojúhelníčky/ obdélníčky a nakonec ozdobte koprem a drceným růžovým pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžovo-květáková burrito miska

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Izraelská hamshuka

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Grepovo-růžový cheesecake

REKLAMA

Přidat komentář