
Grilované plněné papriky
Jídla z jednoho hrnce nás baví, a ta z jednoho balíčku snad ještě víc!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku, drcené
- 150–200 g kuskusu + zeleninový vývar, množství podle návodu na obalu
- 1 svazek jarní cibulky, nakrájené najemno
- 150 g třešňových rajčátek, rozpůlených
- 120–150 g mozzarelly, nakrájené na kostičky nebo natrhané
- 150 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného nebo na kostičky
- po 1 hrsti nasekané hladkolisté petrželky a bazalky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 3 červené a 3 žluté kulaté papriky
Příprava jídla
1 Na středním ohni rozehřejte olej a mírně na něm opečte piniové oříšky, aby trochu zezlátly. Přidejte česnek, vsypte kuskus, zalijte vývarem nebo vodou, přiveďte k varu a dokončete podle návodu na obalu. Až kuskus nabude a změkne, nechte ho mírně zchladnout a pak do něj vmíchejte jarní cibulku, rajčátka, mozzarellu i sýr s modrou plísní a bylinky. Osolte a opepřete. Promíchejte a nechte ještě trochu zchladnout.
2 Papriky podélně seřízněte směrem ke stopce, ale nedokrojte – otevřete je jen tak, abyste je mohli zbavit semen a naplnit. Odměřte si 6 zhruba metrových kousků kuchyňského provázku.
3 Papriky naplňte přiměřeným množstvím náplně. Každou omotejte namočeným provázkem a přitáhněte ho i za stopku, zavažte na uzel.
4 Papriky grilujte na střední teplotě 15–20 minut, opatrně je obracejte, aby byly ze všech stran rovnoměrně opečené, a hlídejte, aby provázek nepřehořel. Pokud se to stane a papriky se začnou rozpadat, zabalte je do kusu alobalu a dogrilujte.
NĚCO NAVÍC Místo sýra s modrou plísní zdvojnásobte množství mozzarelly nebo použijte nastrouhaný čedar.
Přidat komentář