Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tempeh
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1251 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 153 g
Tuky 37 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle jídle jsou skvělé houby šitake nebo hlíva ústřičná. Sušené předem namočte.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nebo sezamový
nakrájená na půlměsíčky
mrkev 2 ks
na velké kusy
houby 300 g
čerstvé, pokrájené nebo hrnek sušených
tempeh 1 bal
marinovaný nebo uzený
sůl
mořská
tymián
drcený
česnek 2 stroužky
sezónní (pórek, paprika, kapustička), pokrájené
mouka špaldová hladká 1 PL
nebo kukuřičná, na zahuštění

Postup

1

Na oleji osmahněte cibuli i mrkev a přidejte houby. Poduste deset minut.

2

Přihoďte tempeh pokrájený na větší kusy a sezonní zeleninu. Přidejte sůl, tymián, kmín, česnek a plátky brambor, zalijte půllitrem vody a povařte doměkka, 15 až 20 minut. Je-li třeba, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a dochuťte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...