Tempeh v houbové omáčce

Tempeh v houbové omáčce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1496 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 200 g
Tuky 37 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle jídle jsou skvělé houby šitake nebo hlíva ústřičná. Sušené předem namočte.

Suroviny

olivový olej 2 PL
možno nahradit sezamovým, nejlépe bio
cibule 3 ks
nakrájená na půlměsíčky
mrkev 2 ks
na velké kusy
houby 300 g
čerstvé, pokrájené, možno nahradit hrnkem sušených
tempeh 1 bal
marinovaný nebo uzený
sůl
mořská
tymián
kmín
drcený
česnek 2
brambory 4 ks
bio, oloupané
zelenina 300 g
sezónní (pórek, paprika, kapustička), pokrájené
mouka pšeničná hladká 1 PL
špaldová nebo kukuřičná, na zahuštění

Na oleji osmahněte cibuli i mrkev a přidejte houby. Poduste deset minut, přihoďte tempeh pokrájený na větší kusy a sezonní zeleninu. Přidejte sůl, tymián, kmín, česnek a plátky brambor, zalijte půllitrem vody a povařte doměkka, 15 až 20 minut. Je-li třeba, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a dochuťte.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit