V tomhle jídle jsou skvělé houby šitake nebo hlíva ústřičná. Sušené předem namočte.
Suroviny
olivový olej
2
PL
nebo sezamový
cibule
3
ks
nakrájená na půlměsíčky
mrkev
2
ks
na velké kusy
houby
300
g
čerstvé, pokrájené nebo hrnek sušených
tempeh
1
bal
marinovaný nebo uzený
sůl
mořská
tymián
drcený
česnek
2
stroužky
brambory
4
ks
zelenina
300
g
sezónní (pórek, paprika, kapustička), pokrájené
mouka špaldová hladká
1
PL
nebo kukuřičná, na zahuštění
Postup
1
Na oleji osmahněte cibuli i mrkev a přidejte houby. Poduste deset minut.
2
Přihoďte tempeh pokrájený na větší kusy a sezonní zeleninu. Přidejte sůl, tymián, kmín, česnek a plátky brambor, zalijte půllitrem vody a povařte doměkka, 15 až 20 minut. Je-li třeba, zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody a dochuťte.