0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6652 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 739 g
Tuky 324 g
Vláknina 144 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 400 g
máslo 200 g
cukr 100 g
žloutek 2 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
sůl špetka
mléko 5
rum 1 PL
jablko 1 kg
skořice 1
cukr 100 g
ořechy 100 g
rozinky 100 g
vanilkový cukr
dle chuti

Postup

1

Těsto zamícháme a vyválíme na papíře na pečení přes fólii. 

2

Těsto propícháme a rozělíme na polovinu. Na spodný plát navrstvíme jablečnou nádivku a překryjeme druhým těstem.

3

Pečeme na 200°C 10min a poté ještě 30min na 180°

Foto: PXhere.com

Autor: bibibeno

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč