Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarni kuratko po francouzsku (Coucou de Rennes)

Jarni kuratko po francouzsku (Coucou de Rennes)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 748 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 105 g
Tuky 6 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kuře 2 ks
dá se použít i velké kuře
mrkev 1 ks
4 ks
chřest
řapíkatý celer 3 ks
vývar kuřecí 1
sůl
pepř
cukr
máslo
  • Redkev, pulku cibule, pulku mrkve, brambory, chrest a rapikaty celer nakrajime na stejne velke kousky a dame varit do slane vody dokud zelenina nezmekne.
  • Jablko oloupeme, nakrajime na tenke mesicky a na masle orestujeme. Pridame cukr.
  • Kure osolime, opeprime a dame pect do trouby do zlatova
  • Druhou pulku mrkve a druhou pulku cibule nakrajime na kousky a na masle orestujeme. Pote pridame vyvar a nechame zredukovat. Pak pridame cidre a opet nechame zredukovat. Nakonec rozmixujeme. Dochutime soli, peprem a pripadne cukrem. Pokud by se vam sauce zdal prilis husty, zredte ho trochou cidru.
  • Uvarenou zeleninu orestujeme chvili na masle.
  • Na talir dame kure, zeleninu orestovanou na masle, prelijeme pripravenym saucem a navrch dame platky jablek.
Autor: tere-rq

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč