Suroviny
kuře
2
ks
dá se použít i velké kuře
cibule červená
1
ks
mrkev
1
ks
bílá ředkev
1
ks
4
ks
chřest
řapíkatý celer
3
ks
brambory
3
ks
jablko
1
ks
vývar kuřecí
1
cider
1
sůl
pepř
cukr
máslo
- Redkev, pulku cibule, pulku mrkve, brambory, chrest a rapikaty celer nakrajime na stejne velke kousky a dame varit do slane vody dokud zelenina nezmekne.
- Jablko oloupeme, nakrajime na tenke mesicky a na masle orestujeme. Pridame cukr.
- Kure osolime, opeprime a dame pect do trouby do zlatova
- Druhou pulku mrkve a druhou pulku cibule nakrajime na kousky a na masle orestujeme. Pote pridame vyvar a nechame zredukovat. Pak pridame cidre a opet nechame zredukovat. Nakonec rozmixujeme. Dochutime soli, peprem a pripadne cukrem. Pokud by se vam sauce zdal prilis husty, zredte ho trochou cidru.
- Uvarenou zeleninu orestujeme chvili na masle.
- Na talir dame kure, zeleninu orestovanou na masle, prelijeme pripravenym saucem a navrch dame platky jablek.