Listová kapsa tikka masala

Listová kapsa tikka masala

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1221 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 55 g
Tuky 89 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listové těsto zapečené v sendvičovači představuje rychlou a superdobrou svačinu nebo večeři. Navíc s nádechem exotiky.

Suroviny

listové těsto 1
rozválený plát
máslo
na potření
Na náplň
rostlinný olej 1 PL
krůtí prsa 200 g
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
drcený
paprika červená
na nudličky
kari pasta 2 PL
tikka masala
smetana 100 ml
sůl
pepř
polníček
k podávání

1 V pánvi na oleji opékejte na nudličky nakrájené krůtí maso asi 5 minut. Přidejte cibuli, česnek a papriku a míchejte další 2 minuty. Přidejte kari pastu a míchejte asi 30 sekund, až se rozvoní. Zalijte smetanou a vařte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

2 Z listového těsta nakrájejte čtverce o velikosti plotýnek sendvičovače. Vždy dva čtverce potřete z jedné strany máslem a položte je pomazanou stranou do sendvičovače. Navršte na ně náplň, okraje nechte volné a potřete je vodou. Přitiskněte další čtverec, uzavřete a shora potřete máslem.

3 Pečte asi 8 minut dozlatova. Podávejte ozdobené listy polníčku.

Co ještě vyzkoušet: Listová kapsa s tuňákem a kukuřicí

Do misky nasypte 4 lžíce okapané kukuřice z konzervy a zlehka – tak, aby zůstaly kousky – vmíchejte 1 konzervu tuňáka v oleji, okapaného a nahrubo rozdrobeného. Přidejte 1 jarní cibulku, najemno nakrájenou, a 125 g rozdrobené lučiny. Osolte a opepřete. Náplň navršte na plát listového těsta jako v receptu nahoře a pečte v sendvičovači asi 8 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC Do náplně můžete přidat ještě 2 lžičky kaparů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...

Obchod Apetit