Listová kapsa tikka masala

Listová kapsa tikka masala

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1221 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 55 g
Tuky 89 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listové těsto zapečené v sendvičovači představuje rychlou a superdobrou svačinu nebo večeři. Navíc s nádechem exotiky.

Suroviny

listové těsto 1
rozválený plát
máslo
na potření
Na náplň
rostlinný olej 1 PL
krůtí prsa 200 g
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
drcený
paprika červená
na nudličky
kari pasta 2 PL
tikka masala
smetana 100 ml
sůl
pepř
polníček
k podávání

1 V pánvi na oleji opékejte na nudličky nakrájené krůtí maso asi 5 minut. Přidejte cibuli, česnek a papriku a míchejte další 2 minuty. Přidejte kari pastu a míchejte asi 30 sekund, až se rozvoní. Zalijte smetanou a vařte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

2 Z listového těsta nakrájejte čtverce o velikosti plotýnek sendvičovače. Vždy dva čtverce potřete z jedné strany máslem a položte je pomazanou stranou do sendvičovače. Navršte na ně náplň, okraje nechte volné a potřete je vodou. Přitiskněte další čtverec, uzavřete a shora potřete máslem.

3 Pečte asi 8 minut dozlatova. Podávejte ozdobené listy polníčku.

Co ještě vyzkoušet: Listová kapsa s tuňákem a kukuřicí

Do misky nasypte 4 lžíce okapané kukuřice z konzervy a zlehka – tak, aby zůstaly kousky – vmíchejte 1 konzervu tuňáka v oleji, okapaného a nahrubo rozdrobeného. Přidejte 1 jarní cibulku, najemno nakrájenou, a 125 g rozdrobené lučiny. Osolte a opepřete. Náplň navršte na plát listového těsta jako v receptu nahoře a pečte v sendvičovači asi 8 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC Do náplně můžete přidat ještě 2 lžičky kaparů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit