Listové těsto zapečené v sendvičovači představuje rychlou a superdobrou svačinu nebo večeři. Navíc s nádechem exotiky.
Suroviny
Postup
V pánvi na oleji opékejte na nudličky nakrájené krůtí maso asi 5 minut. Přidejte cibuli, česnek a papriku a míchejte další 2 minuty. Přidejte kari pastu a míchejte asi 30 sekund, až se rozvoní. Zalijte smetanou a vařte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.
Z listového těsta nakrájejte čtverce o velikosti plotýnek sendvičovače. Vždy dva čtverce potřete z jedné strany máslem a položte je pomazanou stranou do sendvičovače. Navršte na ně náplň, okraje nechte volné a potřete je vodou. Přitiskněte další čtverec, uzavřete a shora potřete máslem.
Pečte asi 8 minut dozlatova. Podávejte ozdobené listy polníčku.
Co ještě vyzkoušet: Listová kapsa s tuňákem a kukuřicíDo misky nasypte 4 lžíce okapané kukuřice z konzervy a zlehka – tak, aby zůstaly kousky – vmíchejte 1 konzervu tuňáka v oleji, okapaného a nahrubo rozdrobeného. Přidejte 1 jarní cibulku, najemno nakrájenou, a 125 g rozdrobené lučiny. Osolte a opepřete. Náplň navršte na plát listového těsta jako v receptu nahoře a pečte v sendvičovači asi 8 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC Do náplně můžete přidat ještě 2 lžičky kaparů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů )
- Zapečeno k obědu(6 receptů )