Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Suroviny

sušenky 250 g
máslo 150 g
želatina 6
smetana 1 kelímek
ke šlehání
sýr 3 ks
Philadephia
kondenzované mléko 1 ks
banány 1 ks
Náplň
sýr 4 ks
sýr Philadelfia, 4 balení
zakysaná smetana 1 ks
vejce 5 ks
v pokojové teplotě
vanilkový extrakt 1 PL
lze nahradit kvalitním vanilkovým cukrem
třtinový cukr 1 hrnek
dýňové pyré 1 hrnek
lze koupit i jako konzerva, nebo domácí podušená či upečená a rozmixovaná dýně
skořice 2
1 PL
kardamon
1
hřebíček 1 PL
smetana ke šlehání
ušlehaná, lze přidat i ořechy na ozdobu

rozdrcené sušenky spojíme s máslem a vtlačíme do dortové formy. Utřeme sýr philadelphia, přidáme salko a za stáleho šlehání vlijeme naboptnalou želatinu. Nakonecpřidáme ušlehanou šlehačku. 

Na sušenkový korpus nakrájíme banány (můžeme vynechat) a vlijeme sýrovou směs. Dáme stuhnou přes noc do lednice. Na Velikonoce můžeme ozdobit perníčky jako já :)

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit