0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3448 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 87 g
Tuky 301 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takovouhle česnečku jste zaručeně ještě nejedli!

Suroviny

mandle 250 g
loupané
toustový chléb 75 g
starší, namočený ve vodě
česnek 3 stroužky
jemně nasekaný
olivový olej 3 PL
sherry ocet 3 PL
nebo balsamico
sůl
pepř
bazalkové pesto PL
Na krutony
máslo 150 g
česnek 2 stroužky
posekaný
bylinky hrst
sekané (petrželka, bazalka)
chleba plátky
K podávání
hroznové víno 150 g
bílé

1 Mandle dejte do mixéru, jemně pomelte a seškrábněte. Přilijte pět lžic ledové vody (celkem jí budete potřebovat 750 ml) a dál mixujte. Z chleba vymačkejte přebytečnou vodu a přihoďte do mixéru spolu s česnekem. Přidejte olivový olej a zbylou ledovou vodu. Mixujte, až vznikne smetanově hladká směs. V míse ji pak dochuťte octem, solí a pepřem.

2 Polévku alespoň hodinu chlaďte. Pak ji ještě ochutnejte a případně podle potřeby dochuťte.

3 Připravte krutony: rozehřejte máslo, promíchejte je s česnekem i bylinkami a namočte v něm kostičky chleba. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a opečte; trvá to asi deset minut. Polévku podávejte v miskách s kuličkami vína a krutonky z chleba, ozdobenou trochou pesta.

Pečený česnek
Palici v alobalu přidejte na zhruba hodinu do trouby (třeba k masu) nebo upečte na grilu. Pak stroužky jen naložte do oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

A co s těmi mandlemi? Předpokládám že se pak přidají k tomu rozmixovanému chlebu?

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit