Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2276 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 107 g
Tuky 177 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatovou omáčku i bazalkový olej si můžete připravit až 12 hodin předem – vaření pak bude mnohem snazší a rychlejší.

Suroviny

250 g
těstovinové mušle conchiglioni
ricotta 250 g
olivový olej 2 PL
strouhaný, k podávání
Na omáčku
olivový olej 2 PL
1 ks
sušená chilli paprička malá
cibule ½ ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer ½ ks
nadrobno
400 g
konzervovaná krájená rajčata
sůl mořská
Na bazalkový olej
olivový olej 6 PL
bazalka 2 hrst
česnek 1 stroužek

Postup

1

Na omáčku v rendlíku na olivovém oleji opékejte rozdrobenou chilli papričku, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list asi 5 minut, až zelenina změkne. Přidejte krájená rajčata z konzervy, cukr, osolte a nechte bublat 20–25 minut, až omáčka zhoustne a její chuť se prohloubí.

2

Nahrubo rozmixujte přísady na bazalkový olej. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, ale uberte z doby vaření 1–2 minuty. Sceďte a dnem vzhůru rozložte na čistou utěrku, aby z nich vykapala všechna voda. Troubu předehřejte na 200 °C.

3

Těstovinové mušle zpola naplňte rajčatovou omáčkou a pak k jedné straně přidejte 1–2 lžičky ricotty. Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a zapékejte 20–25 minut, až bude ricotta prohřátá a omáčka začne bublat.

4

Rozdělte na talíře, pokapejte bazalkovým olejem a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín