Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Rajčatovou omáčku i bazalkový olej si můžete připravit až 12 hodin předem – vaření pak bude mnohem snazší a rychlejší.

Suroviny

250 g
těstovinové mušle conchiglioni
ricotta 250 g
olivový olej 2 PL
parmazán
strouhaný, k podávání
Na omáčku
olivový olej 2 PL
1 ks
sušená chilli paprička malá
cibule 0.5 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 0.5 ks
nadrobno
bobkový list 1 ks
400 g
konzervovaná krájená rajčata
krupicový cukr 1 PL
olivový olej 6 PL
bazalka 2 hrst
česnek 1

1 Na omáčku v rendlíku na olivovém oleji opékejte rozdrobenou chilli papričku, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list asi 5 minut, až zelenina změkne. Přidejte krájená rajčata z konzervy, cukr, osolte a nechte bublat 20–25 minut, až omáčka zhoustne a její chuť se prohloubí.

2 Nahrubo rozmixujte přísady na bazalkový olej. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, ale uberte z doby vaření 1–2 minuty. Sceďte a dnem vzhůru rozložte na čistou utěrku, aby z nich vykapala všechna voda. Troubu předehřejte na 200 °C.

3 Těstovinové mušle zpola naplňte rajčatovou omáčkou a pak k jedné straně přidejte 1–2 lžičky ricotty. Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a zapékejte 20–25 minut, až bude ricotta prohřátá a omáčka začne bublat.

4 Rozdělte na talíře, pokapejte bazalkovým olejem a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu se stovkami dalších receptů

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní

Této metodě se také říká pečení naslepo. Jejím smyslem je připravit dokonalý koláč, jehož náplň zůstane vláčná nebo mazlavá, přesto vespod zůstane křehký. Jak na to? 1. Formu vyložte těstem i po stranách. Propíchejte na několika...
  • Tipy a triky

Seriál o mase: hovězí líčka

Líčko, jak název napovídá, pochází z tváře skotu. Je to krásný kus hovězího masa, který – jak říká šéfkuchař Václav Frič – si řezníci berou domů (a zákazníkům nenechají nic). Jde o část žvýkacích svalů, která je plná zdraví...
  • Tipy a triky

Jakým vínem zapíjet velikonoční lahůdky

K Velikonocům patří už tradičně něco ostřejšího. Panáka domácí slivovice nebo hruškovice nabídněte dospělým koledníkům a klidně si ho dejte také jako aperitiv na začátek hodování. Velikonočnímu menu by však nemělo chybět ani kvalitní víno,...
  • Tipy a triky

Potraviny, které vás nakopnou k lepšímu sportovnímu výkonu

Proč jíst před sportováním?Možná jste si doposud mysleli, že s prázdným žaludkem se vám bude přeci jen sportovat snadněji. To ale není tak úplně pravda. Abyste pro sportování měli dostatek energie a necítili se slabí či unavení, ...
  • Tipy a triky

Jarní louka na talíři: Zpestřete si pokrm jedlými květy

Luční kvítí na dort i do salátuOriginální dekorace talíře, dortu i zpestření salátu. Jedlé květy nabízejí širokou škálu kombinací barev a chutí, které si můžeme dopřát včetně bohaté nálože vitaminů. Mnoho lidí se domnívá, že jedlé květy se...

Obchod Apetit