Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2276 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 107 g
Tuky 177 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatovou omáčku i bazalkový olej si můžete připravit až 12 hodin předem – vaření pak bude mnohem snazší a rychlejší.

Související recepty

Suroviny

250 g
těstovinové mušle conchiglioni
ricotta 250 g
olivový olej 2 PL
parmazán
strouhaný, k podávání
Na omáčku
olivový olej 2 PL
1 ks
sušená chilli paprička malá
cibule 0.5 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer 0.5 ks
nadrobno
bobkový list 1 ks
400 g
konzervovaná krájená rajčata
krupicový cukr 1 ČL
sůl mořská
Na bazalkový olej
olivový olej 6 PL
bazalka 2 hrst
česnek 1 stroužek

1 Na omáčku v rendlíku na olivovém oleji opékejte rozdrobenou chilli papričku, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list asi 5 minut, až zelenina změkne. Přidejte krájená rajčata z konzervy, cukr, osolte a nechte bublat 20–25 minut, až omáčka zhoustne a její chuť se prohloubí.

2 Nahrubo rozmixujte přísady na bazalkový olej. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, ale uberte z doby vaření 1–2 minuty. Sceďte a dnem vzhůru rozložte na čistou utěrku, aby z nich vykapala všechna voda. Troubu předehřejte na 200 °C.

3 Těstovinové mušle zpola naplňte rajčatovou omáčkou a pak k jedné straně přidejte 1–2 lžičky ricotty. Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a zapékejte 20–25 minut, až bude ricotta prohřátá a omáčka začne bublat.

4 Rozdělte na talíře, pokapejte bazalkovým olejem a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit