Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2276 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 107 g
Tuky 177 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatovou omáčku i bazalkový olej si můžete připravit až 12 hodin předem – vaření pak bude mnohem snazší a rychlejší.

Suroviny

250 g
těstovinové mušle conchiglioni
ricotta 250 g
olivový olej 2 PL
strouhaný, k podávání
Na omáčku
olivový olej 2 PL
1 ks
sušená chilli paprička malá
cibule ½ ks
nadrobno
mrkev 1 ks
nadrobno
řapíkatý celer ½ ks
nadrobno
400 g
konzervovaná krájená rajčata
sůl mořská
Na bazalkový olej
olivový olej 6 PL
bazalka 2 hrst
česnek 1 stroužek

1 Na omáčku v rendlíku na olivovém oleji opékejte rozdrobenou chilli papričku, cibuli, mrkev, řapíkatý celer a bobkový list asi 5 minut, až zelenina změkne. Přidejte krájená rajčata z konzervy, cukr, osolte a nechte bublat 20–25 minut, až omáčka zhoustne a její chuť se prohloubí.

2 Nahrubo rozmixujte přísady na bazalkový olej. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, ale uberte z doby vaření 1–2 minuty. Sceďte a dnem vzhůru rozložte na čistou utěrku, aby z nich vykapala všechna voda. Troubu předehřejte na 200 °C.

3 Těstovinové mušle zpola naplňte rajčatovou omáčkou a pak k jedné straně přidejte 1–2 lžičky ricotty. Rozložte v jedné vrstvě do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a zapékejte 20–25 minut, až bude ricotta prohřátá a omáčka začne bublat.

4 Rozdělte na talíře, pokapejte bazalkovým olejem a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč