Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčátka plněná kuskusem

Skvělý předkrm – pikantní rajčátka zaženou největší hlad.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 40 rajčátek
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 1 hrnek uvařeného kuskusu (cca 100 g kuskusu zalijte horkou vodou a nechte nabobtnat)
    • 2 lžíce rozinek nebo sušených meruněk, propláchnutých, nasekaných nadrobno
    • špetka římského kmínu
    • špetka drceného sušeného chilli
    • 1/2 lžičky kurkumy
    • 1/2 červené papriky, nakrájená nadrobno
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce pistácií, nasekaných
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce nasekané čerstvé máty
    • 2–3 lžíce panenského olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení
    • cca 40 rajčátek (3–4 cm v průměru)

Příprava jídla

V míse smíchejte všechny ingredience kromě rajčátek. Ta omyjte, seřízněte jim vršek a vydloubněte semínka. Zespodu každé lehce seřízněte – to aby na talíři pěkně stálo a nekutálelo se po něm. Rajčátka naplňte směsí s kuskusem a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Koktejl Apetit

Květinové cake pops

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Lodičky s modrým sýrem a ořechy

Paprikové špízy

Bleskově marinovaný losos

Gin & tonic koláčky

Makronkový dort jako z Paříže

Přidat komentář