Rajčátka plněná kuskusem

Rajčátka plněná kuskusem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 40 rajčátek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1371 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 177 g
Tuky 49 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý předkrm – pikantní rajčátka zaženou největší hlad.

Suroviny

kuskus 1 hrnek
uvařený
rozinky 2 PL
lze nahradit sušenými meruňkami, propláchnuté, nasekané nadrobno
římský kmín 1 špetka
chilli sušené 1 špetka
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
paprika červená 0.5 ks
nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
pistácie 2 PL
nasekané
vinný ocet červený 2 PL
máta 1 PL
nasekaná
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
40 ks
rajčátka 3-4 cm v průměru

V míse smíchejte všechny ingredience kromě rajčátek. Ta omyjte, seřízněte jim vršek a vydloubněte semínka. Zespodu každé lehce seřízněte – to aby na talíři pěkně stálo a nekutálelo se po něm. Rajčátka naplňte směsí s kuskusem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit