Suroviny
Těsto
1
hrnek
bílý jogurt
mouka pšeničná polohrubá
1
hrnek
krupicový cukr
0.5
olej
0.5
kypřicí prášek do pečiva
0.5
bal
vejce
1
ks
meruňky
tvaroh
1
bal
Drobenka
mouka pšeničná hrubá
100
g
máslo
60
g
krupicový cukr
70
g
V misce si připravíme drobenku rozdrobením uvedených surovin. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Smícháme jogurt, mouku, cukr, olej, kypřící prášek a vejce. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm (můžeme dát i na menší plech) a poklademe ovocem. Nakonec zasypeme drobenkou a pečeme do zlatova cca 20 minut.
Obměna:
Pod meruňky můžeme přidat tvarohovou vrstvu. Smícháme 1-2 tvarohy s cukrem a vajíčkem, natřeme na těsto a poklademe ovocem. Nakonec zasypeme drobenku.
Něco navíc:
Koláč je vynikající s jakýmkoli ovocem. Vynikající jsou např. borůvky, švestky nebo jablka se skořicí. Kyselejší druhy je třeba ještě trochu dosladit.