Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koprová polévka s masovými knedlíčky
Koprová polévka s masovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koprová polévka s masovými knedlíčky

5/5 Počet hodnocení: 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3217 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 255 g
Tuky 152 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná koprová polévka by byla skvělá sama o sobě, ale masové kuličky ji pozvedaní na zcela novou úroveň. Bude ji milovat celá rodina!

Suroviny

Na polévku
střední, na kostičky
mrkev 3 ks
na půlkolečka
vývar kuřecí 2 l
horký
kopr 1 svazek
nasekaný
Na knedlíčky
housky ½ ks
nebo 1/2 rohlíku, na kostičky
na zvlhčení pečiva
kuřecí nebo krůtí
petrželka 1 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
na obalení knedlíčků
rostlinný olej 2 PL
na opékání

Postup

1

Začněte s knedlíčky. Svlažte kostičky pečiva mlékem a nechte je nasáknout. Do mísy dejte maso, bylinky, vejce a namočené pečivo. Osolte. Rukama dobře propracujte v jednolitou hmotu a pak z ní vytvarujte drobné knedlíčky. Ty poválejte v hladké mouce.

2

Na pánvi rozehřejte olej a opečte knedlíčky ze všech stran dozlatova. Odložte zatím stranou.

3

Na polévku rozehřejte v hrnci máslo. Vsypte na něj brambory a mrkev a 5 minut opékejte, až zelenina zrůžoví. Zalijte horkým vývarem a nechte 10 minut vařit. Pak ztlumte var, přidejte knedlíčky a nechte je dalších 5 minut zavařit. Rozkvedlejte ve smetaně mouku, vlijte do polévky a 10 minut nechte probublávat. Nakonec vsypte do polévky nasekaný kopr. Dochuťte solí a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...