Jemná koprová polévka by byla skvělá sama o sobě, ale masové kuličky ji pozvedaní na zcela novou úroveň. Bude ji milovat celá rodina!
Suroviny
Postup
Začněte s knedlíčky. Svlažte kostičky pečiva mlékem a nechte je nasáknout. Do mísy dejte maso, bylinky, vejce a namočené pečivo. Osolte. Rukama dobře propracujte v jednolitou hmotu a pak z ní vytvarujte drobné knedlíčky. Ty poválejte v hladké mouce.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte knedlíčky ze všech stran dozlatova. Odložte zatím stranou.
Na polévku rozehřejte v hrnci máslo. Vsypte na něj brambory a mrkev a 5 minut opékejte, až zelenina zrůžoví. Zalijte horkým vývarem a nechte 10 minut vařit. Pak ztlumte var, přidejte knedlíčky a nechte je dalších 5 minut zavařit. Rozkvedlejte ve smetaně mouku, vlijte do polévky a 10 minut nechte probublávat. Nakonec vsypte do polévky nasekaný kopr. Dochuťte solí a pepřem.