Bílá polévka s vajíčkem

Bílá polévka s vajíčkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6399 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 86 g
Tuky 582 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá slaninka a nakyslá smetanová chuť dělají z této polévky jarní stálici. Navíc je to elegantní řešení, jak utopit vajíčka z koledy.

Suroviny

máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
brambory 300 g
oloupané, na kostičky
vejce 4 ks
uvařená natvrdo
smetana na vaření 250 ml
kopr
jemně nasekaný
kmín 0.5 PL
ocet
na dochucení
sůl
anglická slanina 8 plátek
nasucho vyškvařené

1 V hrnci na másle osmahněte do světle zlaté barvy mouku. Zalijte litrem studené vody a přiveďte k varu. Vsypte brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vařte 20 minut. Až brambory změknou, přidejte smetanu, kopr a dochuťte octem a solí.

2 Vajíčka nakrájejte na čtvrtky. Polévku rozdělte do talířů, ozdobte vajíčkem i slaninou, případně čerstvým koprem.

 

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit