Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílá polévka s vajíčkem

Bílá polévka s vajíčkem

3.8/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6399 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 86 g
Tuky 582 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá slaninka a nakyslá smetanová chuť dělají z této polévky jarní stálici. Navíc je to elegantní řešení, jak utopit vajíčka z koledy.

Suroviny

oloupané, na kostičky
vejce 4 ks
uvařená natvrdo
jemně nasekaný
kmín ½ PL
ocet
na dochucení
sůl
nasucho vyškvařené

Postup

1

V hrnci na másle osmahněte do světle zlaté barvy mouku. Zalijte litrem studené vody a přiveďte k varu. Vsypte brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vařte 20 minut. Až brambory změknou, přidejte smetanu, kopr a dochuťte octem a solí.

2

Vajíčka nakrájejte na čtvrtky. Polévku rozdělte do talířů, ozdobte vajíčkem i slaninou, případně čerstvým koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...