Křupavá slaninka a nakyslá smetanová chuť dělají z této polévky jarní stálici. Navíc je to elegantní řešení, jak utopit vajíčka z koledy.
Suroviny
máslo
2
PL
mouka pšeničná hladká
2
PL
brambory
300
g
oloupané, na kostičky
vejce
4
ks
uvařená natvrdo
smetana na vaření
250
ml
jemně nasekaný
kmín
½
PL
ocet
na dochucení
sůl
anglická slanina
8
plátek
nasucho vyškvařené
1 V hrnci na másle osmahněte do světle zlaté barvy mouku. Zalijte litrem studené vody a přiveďte k varu. Vsypte brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vařte 20 minut. Až brambory změknou, přidejte smetanu, kopr a dochuťte octem a solí.
2 Vajíčka nakrájejte na čtvrtky. Polévku rozdělte do talířů, ozdobte vajíčkem i slaninou, případně čerstvým koprem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční menu: Kombinace pro velikonoční oběd(5 receptů)
- 60 nejlepších receptů, jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)