Suroviny
Postup
Předehřejeme troubu na 200 až 250 stupňů. Na pánev dáme na drobno nakrájené houby, osolíme, přidáme kmín a osmahneme.
Na jinou pánev natrháme na menší kousky slaninu a dozlatova, do křupava opečeme.
Mezi tím rozkrájíme podélně bagety a rozložíme je na plech (2 plechy) vyložený pečícím papírem. Bagety na prvním plechu dáme do trouby zezlátnout.
Pak plech vyndáme, bagety potřeme lehce smetanitem (dá jsem dala bez příchuti), nandáme vrstvy opečené slaniny, pokypeme na drobno nakrájenou paprikou, natrhaným eidamem, a houbami a dáme znovu do trouby zapéct.
Po vyndání je můžem posypet ještě natrhanou bazalkou. Druhý plech baget také potřeme smetanitem, natrháme na ně šunku (nemusí být opečená), nadrobíme na ně plísňový sýr, posypeme zase nadrobno nakrájenou paprikou, lehce pokamepe kečupem a dáme taky zapéct.
Bagety jíme nejlépe ještě teplé.