Ochutnejte jednu z typických britských kulinárních zvláštností.
Suroviny
rajče
4
ks
cibule
1
ks
červená
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský
1
PL
balzamikový ocet
1
ČL
pivo světlé
2
PL
1
ČL
worcesterová omáčka
hořčice anglická
1
ČL
chilli sušené
špetka
na poprášení
čedar
200
g
nastrouhaný
bílá
rajčatový salát k podávání
sůl
Postup
1
Rajčata nakrájejte na kostky, cibuli pokrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Vložte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte olejem a octem a promíchejte.
V kastrůlku zahřejte pivo, přidejte worcesterskou omáčku, hořčici, chilli, čedar a za stálého míchání mírně zahřívejte, až se sýr roztaví. Plátky veky silně pomažte sýrovou směsí a krátce zapečte pod grilem. Podávejte poprášené chilli a s rajčatovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čedar: 6 skvělých receptů pro milovínky sýra(6 receptů )