Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1056 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 27 g
Tuky 78 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte jednu z typických britských kulinárních zvláštností.

Suroviny

rajčata 4 ks
cibule 1 ks
červená
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 1 PL
balzamikový ocet 1 ČL
pivo světlé 2 PL
1 ČL
worcesterová omáčka
hořčice anglická 1 ČL
chilli sušené špetka
na poprášení
čedar 200 g
nastrouhaný
veka
bílá
rajčatový salát k podávání
sůl

Rajčata nakrájejte na kostky, cibuli pokrájejte na čtvrtky a pak na plátky. Vložte do mísy, osolte, ­opepřete, zakápněte olejem a octem a promíchejte.

V kastrůlku zahřejte pivo, přidejte worcesterskou omáčku, hořčici, chilli, čedar a za stálého míchání mírně zahřívejte, až se sýr roztaví. Plátky veky silně pomažte sýrovou směsí a krátce zapečte pod grilem. Podávejte poprášené chilli a s rajčatovým salátem.

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit