Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí polévka s čočkou a kopřivami

Zahřeje po těle i po duši

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 450 g vykostěného krůtího masa ze stehen, klidně i s kůží, nakrájeného na 2,5cm kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 70 g červené čočky, propláchnuté
    • 1–1,5 l drůbežího nebo jiného dobrého vývaru
    • 1 malá snítka rozmarýnu, nakrájená nahrubo
    • 3 malé snítky tymiánu, odrhnuté
    • 150 g mrkve, nakrájené na kolečka
    • 150 g tuřínu, kedlubny nebo vodnice, nakrájené na kostky
    • 4 hrsti nasekaných mladých kopřiv, spařených
    • čerstvý nebo opečený chléb k podávání

Příprava jídla

1 Maso osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a po dávkách na něm opékejte maso ze všech stran, asi 5–6 minut.

2 Vsypte cibuli a opékejte 3–4 minuty. Přidejte čočku, vlijte vývar, přisypte rozmarýn a polovinu tymiánových lístků. Přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte, 1–1,5 hodiny, aby maso změklo a čočka se rozvařila. Občas zamíchejte. Asi 15 minut před koncem vaření vsypte mrkev a tuřín.

3 Posypte zbývajícím tymiánem a spařenými kopřivami a podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Kopřivy jsou zásadní součást jarní očisty. Hodí se všude, kam špenát, dají se jimi obkládat i sendviče, ale musíte je napřed spařit. Zasyrova je můžete maximálně prohnat odšťavňovačem jako součást raw koktejlu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ředkvičkový salát s pomerančem

Pstruh v balíčku s máslem s medvědím česnekem

Špenátovo-mandlový dip s jogurtem

Asijský salát s mrkví a paprikou

Mrkvové placičky s ostrým jogurtovým dipem

Mrkev s cizrnou po marocku

Čočkový salát s pečenou cibulí a ricottou

Recepty se spoustou zeleniny

REKLAMA

Přidat komentář