Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana
Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7956 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 425 g
Tuky 583 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte kuře připravené ve vývaru s kořením, zeleninou a ořechy podle receptu francouzské kuchařské legendy.

Související recepty

Suroviny

kuře 1 ks
očištěné
cibule 250 g
oloupaná
mrkev 2 ks
na kolečka
kedlubna 1 ks
na plátky
pórek 1 ks
na špalíky
tymián 3 snítka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
+ navíc na pečení
velká, nadrobno
nadrobno
mleté
vinný ocet bílý 70 ml
skořice 1 špetka
bageta
k podávání
koriandr čerstvý
lístky k ozdobení
k ozdobení

Postup

1

Do hrnce dejte kuře, přidejte cibuli, mrkev, brukev, pórek, tymián, bobkový list a hřebíček. Přidejte dva litry vody a špetku soli. Přiveďte k varu a bez pokličky zprudka vařte 30 minut. Mezitím začněte předehřívat troubu na 180 °C. Kuře vylovte, přendejte do pekáčku, osolte, opepřete a poklaďte plátky másla a dejte na půl hodiny péct. Vývar se zeleninou a kořením nechte vařit tak dlouho, až se zredukuje na jeden litr. Pak přeceďte.

2

V pánvi na másle zpěňte cibuli a česnek. Po třech minutách ztlumte, přidejte mleté ořechy, skořici, vývar a zvolna zahřívejte. Po pár minutách vlijte ocet a těsně před začátkem varu odstavte z ohně. Nechte vychladnout. V ohnivzdorné míse prošlehejte žloutky, přilijte sběračku omáčky a rozmíchejte. Mísu postavte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny, a za stálého míchání metličkou přilévejte omáčku. Míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3

Upečené kuře naporcujte, dejte do hlubší mísy, zalijte omáčkou, zakryjte a nechte v chladu rozležet do příštího dne. Podávejte s bagetou, ozdobené koriandrem a hroznovým vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín