0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana

Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře Tamara podle Edouarda de Pomiana

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7956 kcal
Bílkoviny 250 g
Sacharidy 425 g
Tuky 583 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte kuře připravené ve vývaru s kořením, zeleninou a ořechy podle receptu francouzské kuchařské legendy.

Suroviny

kuře 1 ks
očištěné
cibule 250 g
oloupaná
mrkev 2 ks
na kolečka
kedlubna 1 ks
na plátky
pórek 1 ks
na špalíky
tymián 3 snítka
bobkový list 2 ks
hřebíček 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
máslo 60 g
+ navíc na pečení
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 2
nadrobno
vlašské ořechy 500 g
mleté
vinný ocet bílý 70 ml
žloutek 6 ks
skořice 1 špetka
bageta
k podávání
koriandr
lístky k ozdobení
hroznové víno
k ozdobení

1 Do hrnce dejte kuře, přidejte cibuli, mrkev, brukev, pórek, tymián, bobkový list a hřebíček. Přidejte dva litry vody a špetku soli. Přiveďte k varu a bez pokličky zprudka vařte 30 minut. Mezitím začněte předehřívat troubu na 180 °C. Kuře vylovte, přendejte do pekáčku, osolte, opepřete a poklaďte plátky másla a dejte na půl hodiny péct. Vývar se zeleninou a kořením nechte vařit tak dlouho, až se zredukuje na jeden litr. Pak přeceďte.

2 V pánvi na másle zpěňte cibuli a česnek. Po třech minutách ztlumte, přidejte mleté ořechy, skořici, vývar a zvolna zahřívejte. Po pár minutách vlijte ocet a těsně před začátkem varu odstavte z ohně. Nechte vychladnout. V ohnivzdorné míse prošlehejte žloutky, přilijte sběračku omáčky a rozmíchejte. Mísu postavte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny, a za stálého míchání metličkou přilévejte omáčku. Míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3 Upečené kuře naporcujte, dejte do hlubší mísy, zalijte omáčkou, zakryjte a nechte v chladu rozležet do příštího dne. Podávejte s bagetou, ozdobené koriandrem a hroznovým vínem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit