Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.
Suroviny
1 Kuře důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Potom jej zvenku i zevnitř osolte a položte do pekáčku.
2 Dvě lžíce másla rozpusťte na mírném plameni a důkladně jím potřete celé kuře. Zbytek másla rozkrájejte na kostky, pár jich dejte do kuřete, pár pod křídla a stehna a zbytek kolem kuřete. Část tymiánu a rozmarýnu vložte do dutiny a mezi stehna (případně je svažte). Poté si předehřejte troubu na 200 °C.
3 Slaninu nakrájejte na kostičky a posypte jí celé kuře. Pekáč dejte do spodní třetiny trouby a pečte půl hodinky. Mezitím oloupejte brambory a rozčtvrťte je.
4 Teplotu snižte na 180 °C, kolem kuřete rozprostřete brambory, česnek, zbytek bylin a citronové dílky a pečte dokřupava. Klidně i hodinu a půl. Občas podlévejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční oběd s kuřetem(5 receptů)
Komentáře
Andrea Turoková
13.04.2010 11:05
skvele
Anonym
15.09.2014 20:27
Úžasný recept, určitě
Úžasný recept, určitě doporučuji :)
Stanislava Přibylová
20.09.2014 19:39
Patří k našim oblíbeným
Patří k našim oblíbeným nedělním obědům.