Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tátovo kuře
Tátovo kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tátovo kuře

4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4190 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 417 g
Tuky 229 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.

Suroviny

kuře 1 ks
středně velké
sůl mořská
máslo 200 g
tymián svazek
větší
rozmarýn svazek
větší, oloupané, rozčtvrcené
palice, rozdělená na neoloupané stroužky
na měsíčky

Postup

1

Kuře důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Potom jej zvenku i zevnitř osolte a položte do pekáčku.

2

Dvě lžíce másla rozpusťte na mírném plameni a důkladně jím potřete celé kuře. Zbytek másla rozkrájejte na kostky, pár jich dejte do kuřete, pár pod křídla a stehna a zbytek kolem kuřete. Část tymiánu a rozmarýnu vložte do dutiny a mezi stehna (případně je svažte). Poté si předehřejte troubu na 200 °C.

3

Slaninu nakrájejte na kostičky a posypte jí celé kuře. Pekáč dejte do spodní třetiny trouby a pečte půl hodinky. Mezitím oloupejte brambory a rozčtvrťte je.

4

Teplotu snižte na 180 °C, kolem kuřete rozprostřete brambory, česnek, zbytek bylin a citronové dílky a pečte dokřupava. Klidně i hodinu a půl. Občas podlévejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

20.09.2014 19:39

Patří k našim oblíbeným nedělním obědům.

15.09.2014 20:27

Úžasný recept, určitě doporučuji :)

13.04.2010 11:05
je vazne skvele

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...