Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.
Postup
Kuře důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Potom jej zvenku i zevnitř osolte a položte do pekáčku.
Dvě lžíce másla rozpusťte na mírném plameni a důkladně jím potřete celé kuře. Zbytek másla rozkrájejte na kostky, pár jich dejte do kuřete, pár pod křídla a stehna a zbytek kolem kuřete. Část tymiánu a rozmarýnu vložte do dutiny a mezi stehna (případně je svažte). Poté si předehřejte troubu na 200 °C.
Slaninu nakrájejte na kostičky a posypte jí celé kuře. Pekáč dejte do spodní třetiny trouby a pečte půl hodinky. Mezitím oloupejte brambory a rozčtvrťte je.
Teplotu snižte na 180 °C, kolem kuřete rozprostřete brambory, česnek, zbytek bylin a citronové dílky a pečte dokřupava. Klidně i hodinu a půl. Občas podlévejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční oběd s kuřetem(5 receptů )
Komentáře
Patří k našim oblíbeným nedělním obědům.
Úžasný recept, určitě doporučuji :)