0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tátovo kuře

Tátovo kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tátovo kuře

4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4190 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 417 g
Tuky 229 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.

Suroviny

kuře 1 ks
středně velké
sůl mořská
máslo 200 g
tymián svazek
větší
rozmarýn svazek
brambory 20 ks
větší, oloupané, rozčtvrcené
česnek 1
palice, rozdělená na neoloupané stroužky
na měsíčky

1 Kuře důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Potom jej zvenku i zevnitř osolte a položte do pekáčku.

2 Dvě lžíce másla rozpusťte na mírném plameni a důkladně jím potřete celé kuře. Zbytek másla rozkrájejte na kostky, pár jich dejte do kuřete, pár pod křídla a stehna a zbytek kolem kuřete. Část tymiánu a rozmarýnu vložte do dutiny a mezi stehna (případně je svažte). Poté si předehřejte troubu na 200 °C.

3 Slaninu nakrájejte na kostičky a posypte jí celé kuře. Pekáč dejte do spodní třetiny trouby a pečte půl hodinky. Mezitím oloupejte brambory a rozčtvrťte je.

4 Teplotu snižte na 180 °C, kolem kuřete rozprostřete brambory, česnek, zbytek bylin a citronové dílky a pečte dokřupava. Klidně i hodinu a půl. Občas podlévejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Andrea Turoková

je vazne skvele

Anonym

Úžasný recept, určitě doporučuji :)

Stanislava Přibylová

Patří k našim oblíbeným nedělním obědům.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč