Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

Vývar stojí za to připravit i v případě, že dáte v neděli přednost svítku jako předkrmu. V pondělí přijde vhod!

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka

Ingredience

    • 1–2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, neoloupaná a rozpůlená
    • kousek pórku, důkladně propláchnutý a osušený
    • 1 malý celer, oloupaný a na čtvrtky
    • 3 mrkve, z toho 2 očištěné a v celku a 1 nakrájená na tenké nudličky
    • 2 petržele, oloupané a v celku
    • skelet a ostatní použitelné odřezky z kuřete na roládu nebo 6 kuřecích křídel či 1 balení kuřecí směsi na polévku (500–750 g)
    • 2 snítky petrželky kudrnky
    • 8 kuliček černého pepře
    • 2 kuličky nového koření
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hlavičky z 200 g balení baby chřestu (stonky použijete do svítku)
    • nakrájený svítek k podávání
    • nasekaná čerstvá hladkolistá
    • petrželka a pažitka k podávání

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olej, vložte cibuli řezem dolů, vsypte pórek, celer, celé mrkve a petržel. Opékejte, aby cibule na řezu hodně zezlátla, obsah hrnce občas protřeste. Pak vložte kuřecí skelet (křídla nebo polévkovou směs), snítky petrželky kudrnky a všechno koření. Zalijte 2 litry vody, přiveďte k varu, pak ztlumte oheň a vařte asi 2 hodiny.

2 Pak vývar přeceďte do čistého rendlíku. Libové maso (nebo i kůži, máte-li ji rádi) oberte, natrhejte nebo nakrájejte a vraťte do vývaru, osolte, opepřete, přiveďte znovu k varu. Vsypte nakrájenou mrkev a hlavičky chřestu a krátce (asi 1–1,5 minuty) povařte.

Podávejte s nakrájeným svítkem a čerstvou hladkolistou petrželkou a pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete použít také balíček či svazek polévkové zeleniny, běžně nabízený v supermarketech a občas i na trzích.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené placičky z brokolice a hrášku s jednoduchým dipem

Kapr se šalvějovou omáčkou a citronovou čočkou

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Pečený svítek s kerblíkem a zeleným chřestem

Trojctihodná roláda

Bylinkové brambory

Ředkvičkový salát

Tvarohový krém

Tvarohový beránek

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s kuřetem

Přidat komentář