Roláda, kterou uctíte celé široké příbuzenstvo! Je jí dost pro všechny, ale hlavně před vámi každý smekne. A před roládou také, je totiž opravdu úctyhodná...
Suroviny
Postup
Vepřový bůček nařežte na plát a rozložte na pracovní plochu. Potřete česnekem, osolte, opepřete a rozložte na něj kopřivy. Poklaďte plátky másla a navrch plátu vepřového bůčku položte plát kuřete kůží dolů. Dobře osolte.
Mandle opečte na pánvi nasucho dozlatova. Vyjměte a vsypte slaninu, vyškvařte, přidejte játra a zprudka je 1–2 minuty opečte (aby uvnitř zůstala růžová).
3 Játra se slaninou dejte ke kraji plátu, přisypte mandle, důkladně osolte a opepřete, zakápněte smetanou, zarolujte a pevně zavažte kuchyňským provázkem.
Roládu zprudka opečte na oleji v pekáčku nebo velkém hrnci ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 2–2,5 hodiny doměkka. Průběžně přelévejte výpekem.
NĚCO NAVÍC
Pokud si na vykostění kuřete netroufáte, občas je možné koupit plát u řezníka. Nebo použijte kuřecí prsa s kůží, nařežte je a lehce naklepejte do stejné výšky a pak rozložte kůží dolů na bůček.