0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trojctihodná roláda

Trojctihodná roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trojctihodná roláda

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 12–15 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10800 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 53 g
Tuky 957 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda, kterou uctíte celé široké příbuzenstvo! Je jí dost pro všechny, ale hlavně před vámi každý smekne. A před roládou také, je totiž opravdu úctyhodná...

Suroviny

bůček 2 kg
libový, bez kosti
česnek 4 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopřiva 500 g
lístky mladých kopřiv, spařených vroucí vodou, vymačkaných a nasekaných nahrubo, nebo špenátu
máslo 120 g
kuře 1 ks
cca 1,7 kg, vykostěné na roládu (viz Něco navíc)
mandle loupané 100 g
anglická slanina 300 g
na kostičky
játra kuřecí 500 g
odblaněná
smetana ke šlehání
na pokapání
rostlinný olej
na opékání

1 Vepřový bůček nařežte na plát a rozložte na pracovní plochu. Potřete česnekem, osolte, opepřete a rozložte na něj kopřivy. Poklaďte plátky másla a navrch plátu vepřového bůčku položte plát kuřete kůží dolů. Dobře osolte.

2 Mandle opečte na pánvi nasucho dozlatova. Vyjměte a vsypte slaninu, vyškvařte, přidejte játra a zprudka je 1–2 minuty opečte (aby uvnitř zůstala růžová).

3 Játra se slaninou dejte ke kraji plátu, přisypte mandle, důkladně osolte a opepřete, zakápněte smetanou, zarolujte a pevně zavažte kuchyňským provázkem.

Roládu zprudka opečte na oleji v pekáčku nebo velkém hrnci ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 2–2,5 hodiny doměkka. Průběžně přelévejte výpekem.

NĚCO NAVÍC
Pokud si na vykostění kuřete netroufáte, občas je možné koupit plát u řezníka. Nebo použijte kuřecí prsa s kůží, nařežte je a lehce naklepejte do stejné výšky a pak rozložte kůží dolů na bůček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit