0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trojctihodná roláda

Trojctihodná roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trojctihodná roláda

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 12–15 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10800 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 53 g
Tuky 957 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda, kterou uctíte celé široké příbuzenstvo! Je jí dost pro všechny, ale hlavně před vámi každý smekne. A před roládou také, je totiž opravdu úctyhodná...

Suroviny

bůček 2 kg
libový, bez kosti
česnek 4 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopřiva 500 g
lístky mladých kopřiv, spařených vroucí vodou, vymačkaných a nasekaných nahrubo, nebo špenátu
máslo 120 g
kuře 1 ks
cca 1,7 kg, vykostěné na roládu (viz Něco navíc)
mandle loupané 100 g
na kostičky
odblaněná
smetana ke šlehání
na pokapání
rostlinný olej
na opékání

1 Vepřový bůček nařežte na plát a rozložte na pracovní plochu. Potřete česnekem, osolte, opepřete a rozložte na něj kopřivy. Poklaďte plátky másla a navrch plátu vepřového bůčku položte plát kuřete kůží dolů. Dobře osolte.

2 Mandle opečte na pánvi nasucho dozlatova. Vyjměte a vsypte slaninu, vyškvařte, přidejte játra a zprudka je 1–2 minuty opečte (aby uvnitř zůstala růžová).

3 Játra se slaninou dejte ke kraji plátu, přisypte mandle, důkladně osolte a opepřete, zakápněte smetanou, zarolujte a pevně zavažte kuchyňským provázkem.

Roládu zprudka opečte na oleji v pekáčku nebo velkém hrnci ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 2–2,5 hodiny doměkka. Průběžně přelévejte výpekem.

NĚCO NAVÍC
Pokud si na vykostění kuřete netroufáte, občas je možné koupit plát u řezníka. Nebo použijte kuřecí prsa s kůží, nařežte je a lehce naklepejte do stejné výšky a pak rozložte kůží dolů na bůček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč