0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trojctihodná roláda

Trojctihodná roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Trojctihodná roláda

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 12–15 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10800 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 53 g
Tuky 957 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda, kterou uctíte celé široké příbuzenstvo! Je jí dost pro všechny, ale hlavně před vámi každý smekne. A před roládou také, je totiž opravdu úctyhodná...

Suroviny

bůček 2 kg
libový, bez kosti
česnek 4 stroužky
drcené
sůl
pepř
čerstvě mletý
kopřiva 500 g
lístky mladých kopřiv, spařených vroucí vodou, vymačkaných a nasekaných nahrubo, nebo špenátu
máslo 120 g
kuře 1 ks
cca 1,7 kg, vykostěné na roládu (viz Něco navíc)
mandle loupané 100 g
na kostičky
odblaněná
rostlinný olej
na opékání

1 Vepřový bůček nařežte na plát a rozložte na pracovní plochu. Potřete česnekem, osolte, opepřete a rozložte na něj kopřivy. Poklaďte plátky másla a navrch plátu vepřového bůčku položte plát kuřete kůží dolů. Dobře osolte.

2 Mandle opečte na pánvi nasucho dozlatova. Vyjměte a vsypte slaninu, vyškvařte, přidejte játra a zprudka je 1–2 minuty opečte (aby uvnitř zůstala růžová).

3 Játra se slaninou dejte ke kraji plátu, přisypte mandle, důkladně osolte a opepřete, zakápněte smetanou, zarolujte a pevně zavažte kuchyňským provázkem.

Roládu zprudka opečte na oleji v pekáčku nebo velkém hrnci ze všech stran dozlatova. Podlijte trochou vody, dejte do trouby vyhřáté na 160°C a pečte 2–2,5 hodiny doměkka. Průběžně přelévejte výpekem.

NĚCO NAVÍC
Pokud si na vykostění kuřete netroufáte, občas je možné koupit plát u řezníka. Nebo použijte kuřecí prsa s kůží, nařežte je a lehce naklepejte do stejné výšky a pak rozložte kůží dolů na bůček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč