0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 16 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 70 g
Tuky 219 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku.

Suroviny

vejce 10 ks
mléko 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
nové koření špetka
mletého
K podávání
smetana ke šlehání 250 ml
křenová pasta 70 g
lze použít smetanový křen nebo i křen čerstvě nastrouhaný
chleba
my jsme použili tmavý žitný
řeřicha
nebo nasekaná petrželka

1 Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku. Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.

3 Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč