
Chlebíčky s velikonoční hrudkou
Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku.
Vydání: 2020/4
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 16 chlebíčků
Ingredience
- 10 vajec
- 1 litr mléka
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka mletého nové koření
- 250 ml smetany ke šlehání
- 70 g čerstvě nastrouhaného nebo smetanového křenu
- plátky chleba (my jsme použili tmavý žitný)
- řeřicha nebo nasekaná petrželka
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku. Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.
2 Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.
3 Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.
Přidat komentář