Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku.
Suroviny
vejce
10
ks
mléko
1
l
sůl
pepř
čerstvě mletý
nové koření
špetka
mletého
K podávání
smetana ke šlehání
250
ml
křenová pasta
70
g
lze použít smetanový křen nebo i křen čerstvě nastrouhaný
chleba
my jsme použili tmavý žitný
řeřicha
nebo nasekaná petrželka
1 Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku. Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.
2 Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.
3 Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.