Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 16 chlebíčků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 10 vajec
    • 1 litr mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka mletého nové koření

    K PODÁVÁNÍ

    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 70 g čerstvě nastrouhaného nebo smetanového křenu
    • plátky chleba (my jsme použili tmavý žitný)
    • řeřicha nebo nasekaná petrželka

Příprava jídla

1 Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku. Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.

3 Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené placičky z brokolice a hrášku s jednoduchým dipem

Kapr se šalvějovou omáčkou a citronovou čočkou

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

Pečený svítek s kerblíkem a zeleným chřestem

Trojctihodná roláda

Bylinkové brambory

Ředkvičkový salát

Tvarohový krém

Tvarohový beránek

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s kuřetem

Přidat komentář