0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 16 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 70 g
Tuky 219 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku.

Suroviny

vejce 10 ks
mléko 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
nové koření špetka
mletého
K podávání
křenová pasta 70 g
lze použít smetanový křen nebo i křen čerstvě nastrouhaný
chleba
my jsme použili tmavý žitný
řeřicha
nebo nasekaná petrželka

1 Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku. Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.

2 Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.

3 Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč