Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebíčky s velikonoční hrudkou
Chlebíčky s velikonoční hrudkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na cca 16 chlebíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 70 g
Tuky 219 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky můžete nasekat i rovnou do vajec v mléce – hrudka pak bude mít efektní barevnou mozaiku. Chlebíčky s velikonoční hrudkou k jaru prostě patří. 

Suroviny

vejce 10 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mleté
K podávání
lze použít smetanový křen nebo i křen čerstvě nastrouhaný
řeřicha
nebo nasekaná petrželka

Postup

1

Vejce rozšlehejte v hrnci v mléce, důkladně osolte a opepřete a ochuťte novým kořením. Přiveďte zvolna k varu a stále míchejte, až se vejce v mléce vysrážejí, trvá to jen chvilku.

2

Potom obsah přeceďte přes gázu nebo plátýnko, zavažte do látky a nechte vykapat v cedníku a vychladnout.

3

Smetanu ušlehejte a zlehka smíchejte s křenem.

4

Vychladlou hrudku opatrně rozbalte, nakrájejte na plátky a podávejte na chlebíčkách s křenovou smetanou. Ozdobte bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč