Tvarohový beránek právě díky tvarohu a oleji vydrží dlouho vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte. A jestli skutečně jeho skvělé vůni a chuti odoláte, bude zcela jistě ozdobou vašeho velikonočního stolu. Recept na tvarohového beránka rozhodně doporučujeme, je snadný a navíc naprosto delikátní.
Suroviny
Postup
Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.
Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170 °C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.