
Tvarohový beránek
Díky tvarohu a oleji vydrží beránek vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte...
Vydání: 2020/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 tučné tvarohy (balené ve staniolu)
- 4 vejce
- 250 ml rostlinného oleje + na formu
- 1,5 hrnku krupicového cukru
- 3 hrnky polohrubé mouky + na formu
- 2 sáčky kypřicího prášku do pečiva
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce rumu tuzemáku
- moučkový cukr na posypání
Příprava jídla
1 Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.
2 Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170°C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
3 Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Karolína Žáková
18. Březen 2021 13:06
Martina Zajícová
20. Březen 2021 14:04
bohužel tady je každá rada drahá. Stejně jako u bábovkových forem velmi záleží na tom, co vám vyhovuje. Někdo preferuje silikon, jiný zase keramiku, kameninu, kov s nepřilnavým povrchem či varné sklo. Pokud máte oblíbenou formu na bábovku, vybírejte formu na beránka ze stejného materiálu, pak je pravděpodobné, že se vám s ní bude pracovat také dobře. Možná by vám při výběru mohl pomoct právě článek o výběru formy na bábovku: https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/vse-co-byste-meli-vedet-o-formach-na-babovku.
Přejeme krásný víkend, redakce Apetitu