Tvarohový beránek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 54
Do hodiny Snadné Na 1 beránkovou formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6560 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 798 g
Tuky 308 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky tvarohu a oleji vydrží beránek vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte...

Suroviny

tvaroh 2 ks
tučný (balený ve staniolu)
vejce 4 ks
rostlinný olej 250 ml
+ trocha na formu
krupicový cukr 1.5 hrnku
mouka pšeničná polohrubá 3 hrnky
+ trocha na formu
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová štáva
z jednoho citronu
rum 4 PL
tuzemák
moučkový cukr
na posypání

1 Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.

2 Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170°C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit