Díky tvarohu a oleji vydrží beránek vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte...
Suroviny
tvaroh
2
ks
tučný (balený ve staniolu)
vejce
4
ks
rostlinný olej
250
ml
+ trocha na formu
krupicový cukr
1,5
hrnku
mouka pšeničná polohrubá
3
hrnky
+ trocha na formu
kypřicí prášek do pečiva
2
bal
citronová kůra
z jednoho citronu
citronová šťáva
z jednoho citronu
rum
4
PL
tuzemák
moučkový cukr
na posypání
Postup
1
Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.
2
Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170°C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
3
Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladké Velikonoce: Upečte si z 39 ověřených receptů!(39 receptů)