Pokud hledáte recept na ideálního velikonočního beránka, který je šťavnatý a lahodný, jste na správném místě. Díky tvarohu a oleji vydrží beránek vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte... Pokud se do tvarohového beránka okamžitě nepustíte, bude zcela jistě ozdobou vašeho velikonočního stolu.
Suroviny
Postup
Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.
Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170°C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.