Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový beránek

Díky tvarohu a oleji vydrží beránek vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte...

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 beránkovou formu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 2 tučné tvarohy (balené ve staniolu)
    • 4 vejce
    • 250 ml rostlinného oleje + na formu
    • 1,5 hrnku krupicového cukru
    • 3 hrnky polohrubé mouky + na formu
    • 2 sáčky kypřicího prášku do pečiva
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • 4 lžíce rumu tuzemáku
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.

2 Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170°C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3 Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené placičky z brokolice a hrášku s jednoduchým dipem

Kapr se šalvějovou omáčkou a citronovou čočkou

Velikonoční nádivka ve slaninovém kabátku

Kuřecí polévka s chřestem a svítkem

Pečený svítek s kerblíkem a zeleným chřestem

Trojctihodná roláda

Bylinkové brambory

Ředkvičkový salát

Tvarohový krém

Chlebíčky s velikonoční hrudkou

Vajíčkový salát s ředkvičkami

Vajíčkový salát s kuřetem

Sladké Velikonoce!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, můžete mi poradit s výběrem formy na beránka? Děkuji!
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Žáková,
bohužel tady je každá rada drahá. Stejně jako u bábovkových forem velmi záleží na tom, co vám vyhovuje. Někdo preferuje silikon, jiný zase keramiku, kameninu, kov s nepřilnavým povrchem či varné sklo. Pokud máte oblíbenou formu na bábovku, vybírejte formu na beránka ze stejného materiálu, pak je pravděpodobné, že se vám s ní bude pracovat také dobře. Možná by vám při výběru mohl pomoct právě článek o výběru formy na bábovku: https://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/vse-co-byste-meli-vedet-o-formach-na-babovku.

Přejeme krásný víkend, redakce Apetitu

Přidat komentář