Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový beránek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 314
Do 50 minut Snadné Na 1 beránkovou formu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6596 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 804 g
Tuky 308 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohový beránek právě díky tvarohu a oleji vydrží dlouho vláčný, tedy pokud ho dřív nesníte. A jestli skutečně jeho skvělé vůni a chuti odoláte, bude zcela jistě ozdobou vašeho velikonočního stolu. Recept na tvarohového beránka rozhodně doporučujeme, je snadný a navíc naprosto delikátní.

Suroviny

tučný (balený ve staniolu)
vejce 4 ks
rostlinný olej 250 ml
+ trocha na formu
+ trocha na formu
kypřicí prášek do pečiva 2 bal
kůra i šťáva
rum 4 PL
tuzemák
na posypání

Postup

1

Tvaroh, vejce, olej, cukr, mouku a kypřicí prášek dejte do mísy. Promíchejte, přidejte kůru a šťávu z citronu, rum a zapracujte.

2

Formu na beránka vymažte olejem a vysypte moukou, těsto vlijte do formy a pečte při 170 °C zhruba 40 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

3

Beránka nechte zchladnout, pokud máte dvoudílnou formu, odklopte ji a nechte beránka chladnout naležato. Pak opatrně vyklopte, pocukrujte a ozdobte mašlí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...