Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 931 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 24 g
Tuky 83 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masová roláda je jedním slovem vydatná, a proto si zaslouží svěží doprovod, který ji nejen podtrhne, ale také trochu odlehčí. Salátek z ředkviček a hráškových výhonků je přesně to pravé!

Suroviny

ředkvičky 4 svazky
hrášek 80 g
mraženého, spařeného
hráškové výhonky 5 hrstí
Na zálivku
med 1 PL
nebo podle chuti
olivový olej 6 PL
citronová štáva
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Prošlehejte ingredience na zálivku. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, smíchejte v misce s hráškem, výhonky a zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit