Hustá krémová polévka, která poslouží i jako hlavní jídlo.
Suroviny
olivový olej
cibule
1
ks
malá, pokrájená
květák
300
g
vývar zeleninový
500
ml
jíška
instantní
muškátový oříšek
1
špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání
50
ml
Postup
1
V hrnci na olivovém oleji zpěňte 1 malou pokrájenou cibuli, přidejte 300 g květáku rozebraného na růžičky a opékejte 3 minuty; pak zalijte 500 ml zeleninového vývaru.
2
Zvolna vařte asi 15 minut pod pokličkou doměkka; před koncem zahustěte (např. instantní jíškou).
3
Rozmixujte na krém, přidejte špetku muškátového květu, mletý pepř a sůl a zjemněte 50 ml smetany ke šlehání.
4
Krátce zahřejte a podávejte s opečenou slaninou, parmazánem a rukolou.
Komentáře
Lucia Masárová
16.07.2014 20:15
Špičková polievka.
Špičková polievka.
Eliška Kolářová
08.10.2014 12:37
krémové polévky miluji a toto
krémové polévky miluji a toto je další výborná volba jak využít květák :)
Viktorija Vekljuk
12.11.2014 10:22
Výborná:)
Výborná:)
Blanka Farková
03.12.2014 18:13
To je bomba :-)
To je bomba :-)