Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková vellutata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 434 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 44 g
Tuky 18 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá krémová polévka, která poslouží i jako hlavní jídlo.

Suroviny

olivový olej
malá, pokrájená
vývar zeleninový 500 ml
jíška
instantní
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na olivovém oleji zpěňte 1 malou pokrájenou cibuli, přidejte 300 g květáku rozebraného na růžičky a opékejte 3 minuty; pak zalijte 500 ml zeleninového vývaru.

2

Zvolna vařte asi 15 minut pod pokličkou doměkka; před koncem zahustěte (např. instantní jíškou).

 
3

Rozmixujte na krém, přidejte špetku muškátového květu, mletý pepř a sůl a zjemněte 50 ml smetany ke šlehání.

 
4

Krátce zahřejte a podávejte s opečenou slaninou, parmazánem a rukolou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

03.12.2014 18:13

To je bomba :-)

12.11.2014 10:22

Výborná:)

08.10.2014 12:37

krémové polévky miluji a toto je další výborná volba jak využít květák :)

16.07.2014 20:15

Špičková polievka.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč