0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková vellutata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 434 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 44 g
Tuky 18 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá krémová polévka, která poslouží i jako hlavní jídlo.

Suroviny

olivový olej
cibule 1 ks
malá, pokrájená
vývar zeleninový 500 ml
jíška
instantní
muškátový oříšek 1 špetka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na olivovém oleji zpěňte 1 malou pokrájenou cibuli, přidejte 300 g květáku rozebraného na růžičky a opékejte 3 minuty; pak zalijte 500 ml zeleninového vývaru.

2

Zvolna vařte asi 15 minut pod pokličkou doměkka; před koncem zahustěte (např. instantní jíškou).

 
3

Rozmixujte na krém, přidejte špetku muškátového květu, mletý pepř a sůl a zjemněte 50 ml smetany ke šlehání.

 
4

Krátce zahřejte a podávejte s opečenou slaninou, parmazánem a rukolou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Lucia Masárová

Špičková polievka.

Eliška Kolářová

krémové polévky miluji a toto je další výborná volba jak využít květák :)

Viktorija Vekljuk

Výborná:)

Blanka Farková

To je bomba :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč