Květáková vellutata

Květáková vellutata

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 424 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 43 g
Tuky 17 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hustá krémová polévka, která poslouží i jako hlavní jídlo.

Suroviny

olivový olej
cibule 1 ks
pokrájená
květák 300 g
vývar zeleninový 500 ml
jíška
instantní
muškátový oříšek špetka
pepř
mletý
smetana ke šlehání 50 ml
slanina
parmazán
rukola
sůl

V hrnci na olivovém oleji zpěňte 1 malou pokrájenou cibuli, přidejte 300 g květáku rozebraného na růžičky a opékejte 3 minuty; pak zalijte 500 ml zeleninového vývaru. Zvolna vařte asi 15 minut pod pokličkou doměkka; před koncem zahustěte (např. instantní jíškou). Rozmixujte na krém, přidejte špetku muškátového květu, mletý pepř a sůl a zjemněte 50 ml smetany ke šlehání. Krátce zahřejte a podávejte s opečenou slaninou, parmazánem a rukolou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit