Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květáková vellutata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 434 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 44 g
Tuky 18 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá krémová polévka, která poslouží i jako hlavní jídlo.

Suroviny

olivový olej
malá, pokrájená
vývar zeleninový 500 ml
jíška
instantní
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na olivovém oleji zpěňte 1 malou pokrájenou cibuli, přidejte 300 g květáku rozebraného na růžičky a opékejte 3 minuty; pak zalijte 500 ml zeleninového vývaru.

2

Zvolna vařte asi 15 minut pod pokličkou doměkka; před koncem zahustěte (např. instantní jíškou).

 
3

Rozmixujte na krém, přidejte špetku muškátového květu, mletý pepř a sůl a zjemněte 50 ml smetany ke šlehání.

 
4

Krátce zahřejte a podávejte s opečenou slaninou, parmazánem a rukolou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

03.12.2014 18:13

To je bomba :-)

12.11.2014 10:22

Výborná:)

08.10.2014 12:37

krémové polévky miluji a toto je další výborná volba jak využít květák :)

16.07.2014 20:15

Špičková polievka.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...