0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2143 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 88 g
Tuky 143 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá levná večeře pro celou rodinu. Květákový mozeček připravíte za pár minut. Je to lehké jídlo, při kterém si vystačíte jen s několika surovinami. 

Suroviny

sůl
nové koření 3 kuličky
kmín 1 špetka
pepř celý 5 kuliček
bobkový list 1 ks
cibule 1 ks
vejce 8 ks
sůl
pepř mletý
máslo 60 g
nebo víc
pažitka
nebo petrželka, nasekaná
brambory vařené
nebo pečivo

Postup

1

Květák očistíme a nakrájíme na drobné růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a kmín, vsypeme květák a uvaříme do poloměkka.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli dosklovata.

3

V misce prošleháme vejce, podle chuti osolíme a opepříme.

4

Do pánve na opečenou cibulku přidáme uvařený květák, opečeme, zalijeme vejci a promícháme. Důležité je odhadnout správnou dobu přípravy, aby se mozeček nepřesušil!

5

Podáváme ihned posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou s vařenými bramborami nebo pečivem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: Sara87

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč