Rychlá levná večeře pro celou rodinu. Květákový mozeček připravíte za pár minut. Je to lehké jídlo, při kterém si vystačíte jen s několika surovinami. Recept je až neuvěřitelně jednoduchý a sami se přesvědčíte, že příští květákový mozeček s vejci zvládnete i bez něj.
Suroviny
Postup
Květák očistěte a nakrájejte na drobné růžičky. Ve větším hrnci přiveďte osolenou vodu k varu, vhoďte do ní nové koření, pepř, bobkový list a kmín, vsypte květák a uvařte do polo měkka.
Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli dosklovata.
V misce prošlehejte vejce, podle chuti osolte a opepřete.
Do pánve na opečenou cibulku přidejte uvařený květák, opečte, zalijte vejci a promíchejte. Důležité je odhadnout správnou dobu přípravy, aby se mozeček nepřesušil!
Podávejte ihned, posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou s vařenými bramborami nebo pečivem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com