Rychlá levná večeře pro celou rodinu. Květákový mozeček připravíte za pár minut. Je to lehké jídlo, při kterém si vystačíte jen s několika surovinami.
Postup
Květák očistíme a nakrájíme na drobné růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a kmín, vsypeme květák a uvaříme do poloměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli dosklovata.
V misce prošleháme vejce, podle chuti osolíme a opepříme.
Do pánve na opečenou cibulku přidáme uvařený květák, opečeme, zalijeme vejci a promícháme. Důležité je odhadnout správnou dobu přípravy, aby se mozeček nepřesušil!
Podáváme ihned posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou s vařenými bramborami nebo pečivem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com