0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květákový mozeček

Květákový mozeček

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2143 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 88 g
Tuky 143 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá levná večeře pro celou rodinu. Květákový mozeček připravíte za pár minut. Je to lehké jídlo, při kterém si vystačíte jen s několika surovinami. 

Suroviny

květák 1 ks
sůl
nové koření 3 kuličky
kmín 1 špetka
pepř celý 5 kuliček
bobkový list 1 ks
cibule 1 ks
vejce 8 ks
sůl
pepř mletý
máslo 60 g
nebo víc
pažitka
nebo petrželka, nasekaná
brambory vařené
nebo pečivo

Postup

1

Květák očistíme a nakrájíme na drobné růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a kmín, vsypeme květák a uvaříme do poloměkka.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli dosklovata.

3

V misce prošleháme vejce, podle chuti osolíme a opepříme.

4

Do pánve na opečenou cibulku přidáme uvařený květák, opečeme, zalijeme vejci a promícháme. Důležité je odhadnout správnou dobu přípravy, aby se mozeček nepřesušil!

5

Podáváme ihned posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou s vařenými bramborami nebo pečivem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: Sara87

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit