
Lilek a cukety a papriky z pánve
Tahle voňavá lahůdka dokáže jižanskou atmosféru vyčarovat během chviličky.
Ingredience
- 1 lilek, nakrájený na 2cm kolečka
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 2 červené papriky
- olivový olej na potírání pánve + k podávání
- 2 menší cukety, nakrájené na 1,5cm kolečka
- 2 cibule, na plátky
- 4 stroužky česneku, na plátky
- 2 snítky rozmarýnu, nakrájené na kousky
- 1 menší svazek tymiánu
- 4 bobkové listy
- 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno
Příprava jídla
1 Kolečka lilku důkladně prosolte, vsypte do cedníku a nechte zhruba hodinu stát.
2 Papriky opečte v celku na pánvi potřené olejem nebo na grilu. Můžete je nechat tak, nebo je oloupat, viz Něco navíc. Opečené papriky zbavte semeníků a natrhejte na kusy.
3 Pánev znovu potřete olejem, rozehřejte ji a opékejte na ní po dávkách kolečka lilků a cuket, ke kterým postupně po dávkách přidávejte cibuli, česnek, rozmarýn, tymián, bobkový list a chilli. Opékejte každou dávku cca 10 minut, během opékání obraťte.
4 Opečenou zeleninu a bylinky rozprostřete na servírovací mísu, zakápněte olejem podle chuti a posypte drceným pepřem a solí.
NĚCO NAVÍC
Na slupce by se měly po delším opékání dělat puchýřky a měly by zčernat. Dejte je do mísy, zakryjte fólií a nechte zapařit. Poté je oloupejte a zbavte semeníků.
Přidat komentář