Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 80 g
Tuky 60 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maďarský guláš je i přes své přízvisko jedno z typických českých jídel, na které jsme patřičně pyšní. Proto není divu, že každý má svůj oblíbený recept, na který si nedá sáhnout. Tento nám zaslala čtenářka a je podle Jiřiny Bohdalové. Věříme, že vám bude chutnat.

Suroviny

cibule 500 g
rostlinný olej
lečo 2 PL
pepř
sůl
zelená
majoránka (drhnutá)
nastrouhaná

Postup

1

Maso odblaňte a nakrájejte na kostičky. Cibuli také nakrájejte a nechte na oleji zesklovatět.

2

Přidejte maso, sladkou papriku a česnek, vše krátce opečte a zalijte vodou. Přiklopte pokličkou a pozvolna duste asi hodinu.

3

Potom přidejte 2 lžíce leča, kmín, pepř a sůl a na kostičky nakrájené papriky a rajčata. Duste až je maso měkké (až 2 hodiny).

4

Na konci dušení přidejte do jídla majoránku a k zahuštění jednu syrovou nastrouhanou bramboru. Podávejte s knedlíky nebo čerstvým pečivem.

Foto: Pexels.com

 

Apetit magazín