Maďarský guláš je i přes své přízvisko jedno z typických českých jídel, na které jsme patřičně pyšní. Proto není divu, že každý má svůj oblíbený recept, na který si nedá sáhnout. Tento nám zaslala čtenářka a je podle Jiřiny Bohdalové. Věříme, že vám bude chutnat.
Postup
Maso odblaňte a nakrájejte na kostičky. Cibuli také nakrájejte a nechte na oleji zesklovatět.
Přidejte maso, sladkou papriku a česnek, vše krátce opečte a zalijte vodou. Přiklopte pokličkou a pozvolna duste asi hodinu.
Potom přidejte 2 lžíce leča, kmín, pepř a sůl a na kostičky nakrájené papriky a rajčata. Duste až je maso měkké (až 2 hodiny).
Na konci dušení přidejte do jídla majoránku a k zahuštění jednu syrovou nastrouhanou bramboru. Podávejte s knedlíky nebo čerstvým pečivem.
Foto: Pexels.com